Tagine garnalen
2009-12-23- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gram garnalen,zonder schaal en perfect schoongemaakt
3 tomaten
2 teentjes look
koriander
zout
peper
komijn
(zoete)paprikapoeder
olijfolie
Method
Step 1
De 500 gram garnalen goed pellen, darmkanaal verwijderen, goed wassen en even opzij zetten.
De tomaten in blokjes snijden, look fijnmaken, en koriander fijnhakken en samen in de tagine (koekenpan mag ook)met een beetje olijfolie, 1 eetlepel of 2 naar smaak is voldoende.
Na 5 a 10 min zachtjes pruttelen voeg je zou, peper, komijn, paprikapoeder toe, goed mengen en even met een vork de tomaten goed fijn maken, dan nog even 5 a 10 min laten pruttelen en dan de garnalen toevoegen en nog wat extra koriander erboven op doen voor een mooie kleur en extra pit.
De tomaten en de garnalen nog eventjes rustig laten pruttelen circa 5 min, want de garnalen mogen niet te langen koken want dan worden ze te hard en serveer met partjes citroen, Bismillah! Oumaimatjeuh