Tabouleh
2006-01-18- Cuisine: Libanese
- Course: Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.8 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten.
Ingredients
- 500 gram bulgur (o.a. te verkrijgen bij Turkse winkels)
1 groene paprika
2 tomaten
2 bosuitjes
een paar takjes peterselie
een paar blaadjes mint
olijfolie
citroensap
peper
zout
Method
Step 1
Kook de bulgur in een pan met ruim water totdat de korrels beetgaar zijn, niet te zacht dus!
Giet de bulgur daarna af en laat afkoelen in een grote bak. Doe er intussen olijfolie, citroensap, peper en zout bij en roer even goed door. Zet de bulgur daarna in de koelkast om verder af te koelen.
Snijd de paprika, tomaten (zaadjes verwijderen), bosuitjes, peterselie en mint in kleine stukjes. Voeg dit aan de afgekoelde bulger toe en zet de salade nog even in de koelkast.
Voor het serveren nog even opfrissen met wat olijfolie en citroensap.
Het is ook lekker om hier ontpitte groene olijven door te doen (of zwarte als je daar van houdt).
posted by ellouisa on 18-01-2006
Lekker 🙂
posted by sara6 on 19-01-2006
Hoi..
Hoe ziet bulgur eruit?
posted by Miem on 20-01-2006
Zo ziet bulgur eruit:
http://www.dsg.com.tr/images/b-bulgur.jpg
Je hebt ook een fijnere versie, kleinere korreltjes dus.
posted by sousi on 30-04-2007
je kan toch ook sambal bij doen heb een keer gezien…