Loader

Taartsalade

2006-05-30
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Rijst- en tonijnsalade

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

  • Spaanse aardappelsalade

    Spaanse aardappelsalade

  • Turkse komkommer salade

    Turkse komkommer salade

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 grote aardappels,gekookt en in blokjes gesneden
    ongeveer 150 gr rijst,in water gekookt
    3 gekookte eieren in blokjes gesneden
    handjevol augurken,in blokjes gesneden
    half blikje mais,gebakken in wat zonnebloemolie,hoeft niet
    2 stengels lenteui,in kleine stukjes gesneden
    1 komkommer
    3 tomaten
    dot mayonaise
    een paar blaadjes ijsbergsla
    1 bakje garnalensalade,je kan ook een andere salade gebruiken
    3 augurken voor de versiering
    en de schil van een tomaat,draaien tot je de vorm van een roos krijgt

Method

Step 1

kook de aardappels in ruim water en wat zout, kook de rijst ook in wat water mete wat zout en laten afkoelen.
kook de eieren en snijd in kleine blokjes
mais laten uitlekken en even op hoog vuur laten bakken in wat olie, voor extra smaak
augurken in blokjes snijden
lenteuitjes fijnsnijden

doe aardappels, rijst, mais, eieren, lenteui door elkaar en voeg de mayonaise toe.meng dit goed door elkaar en doe dit in een ronde cake of bastillavorm en druk het goed aan.
leg wat ijsbergbladeren op de randen van het bord en draai de salade om in het bord.even een klap geven op de vorm zodat de salade er heel uitkomt :D.
de tomaten in partjes snijden en de komkommer in plakjes.marineer even met wat salade dressing voor wat smaak en versier er de randen mee.
een bakje salade dressing op de salade uitsmeren en versier met wat augurken partjes en de schil van de tomaat in het midden in de vorm van een roos zetten.
je kan natuurlijk je eigen fantasie gebruiken, dit wat maar wat ik in huis had.
eet smakelijk

ik heb me laten inspireren door cookie

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by MADAME CUISINE on 31-05-2006

    Islaamparel, ziet er mooi uit.
    Is het het recept van cookie?

  2. posted by pareltje on 31-05-2006

    een beetje van mezelf en een beetje van cookie 😀

  3. posted by MADAME CUISINE on 03-06-2006

    hihi, dat doe ik meestal ook…een beetje van jezelf en..

  4. posted by MADAME CUISINE on 03-06-2006

    he, hoeveel aardappels gebruik je?

  5. posted by pareltje on 04-06-2006

    ik gebruik ongeveer 3 grote aardappels mmu

  6. posted by martine on 05-12-2009

    mooi

  7. posted by Tjickita on 17-12-2009

    wat bedoel je met dot mayonaise?
    hoeveel mayo gebruik je ?

    GR.

  8. posted by houdabak on 29-11-2010

    ik ga het vandaag uitproberen ipv garnalensalde doe ik er wat tonijn doorheen en mais hoop dat het goed zal smaken en laat jullie zeker het resultaat horen!

  9. posted by miss_kouzina on 08-10-2011

    Dit was dus super lekker ik heb i.p.v garnalen tonijng gebruikt was mooi gespresenteert en lekker
    dankje meid

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.