Loader

Surinaamse rijst taart

2009-06-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Surinaamse rijst taart, een pastei met daarin rijst en kipfilet 🙂

Ingredients

  • Deeg:
    650 gram bloem
    10 eetlepels melk
    250 ml yoghurt
    2 eieren
    8 eetlepels zonnebloemolie
    2 zakje bakpoeder en wat zout.
    Vulling:
    Kipfilet heel fijn gesneden
    2 teentjes fijngestampte knoflook
    stukje rood surinaams pepertje(naar smaak)
    Zout Peper (naar smaak)
    2 Eetlepels hindustaanse kerrie masala
    150 ml zonnebloemolie
    1 uitje
    Kook de rijst met een theelepeltje masala en lepel dit door de rest van de vulling heen als dit gebakken is.

Method

Step 1

Bak het pepertje, de fijngestampte knoflookteentjes en het fijn gesneden uitje in wat olie in de pan, en voeg daarna de heel fijn gesneden kipfilet erbij en maak daarna een sausje van de kruiden en de 150 ml zonnebloem olie en gooi dit over de kipfilet heen en extra
kruiden/pepertje naar smaak.

Tussendoor maak je de rijst met een theelepeltje masala erdoor voor de gele kleur en mix je dit met de gebakken kipfilet waarna je dit laat afkoelen voor je het in he deeg doet.

Kneed het deeg, tot een goed deeg.

Bestrijk de pastei met ei.

Op 200 graden bakken in een voorverwarmde oven in een met olie bestrijkte springvorm voor ongeveer 20 minuten

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by sihamkleuter on 11-06-2009

    wooow ziet er heeeeerlijk uit!
    recept please!

  2. posted by hidaya on 16-06-2009

    Saleem,
    Je noemt het surinaamse rijst taart! ik zie geen rijst bijgeschreven klopt dat?

    mvgr,

    H.

  3. posted by PrincessChida on 17-06-2009

    hahah sorry! Ik was het vergeten, ik heb het er even bij gezet..

  4. posted by Asiya2 on 06-07-2009

    ik wil de taart gaan maken alleen er staat geen omschrijven van hoe je het deeg moet maken? kun je dat erbij schrijven? gr Asiya

  5. posted by Asiya2 on 06-07-2009

    sorry ik heb scheel gekeken (a) er staat wel een beschrijving van!
    ik ben benieuwd! groetjes

  6. posted by PrincessChida on 27-07-2009

    hahah maakt niet uit meid, laat je me weten hoe de taart is geworden?

  7. posted by shma1 on 21-08-2010

    waarom staat er alleen maar weg??????
    ziet er lekker uit recept aub

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.