Sulu kofte
2006-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 glazen koftelik bulgur ( Te koop in de Turkse winkel)
1 kilo rundergehakt
1 ei
1ui
paprikapoeder,zwarte peper,zout
2 eetl bloem
kikkererwten in een blik (gaargekookt)
2 aardappels in kleine blokjes gesneden
kippenbouillon
2 eetl tomatenpuree
1 eetlepel nane (gedroogde munt)
Method
Step 1
Doe in een grote kom de bulgur en doe hier de ei bij. Rasp 1 ui en doe dit er ook bij. Voeg 2 eetl bloem en de kruiden toe. Dit alles ga je 5 minuten goed door elkaar kneden. Daarna voeg je het gehakt toe en kneed je alles goed door elkaar en daarna maak je er kleine ronde gehaktballetjes van. (soep balletjes)
Doe in een diepe pan zonnebloemolie en doe er 2 eetl tomatenpuree bij. Dit bak je ongeveer 2 minuten op zacht vuur en daarna voeg je de nane toe, de blokjes aardappels en kikkererwten en roer dit goed door. Doe de gehaktballetjes erbij zonder te roeren en voeg water toe tot 2 vingers onder te staan en de bouillon. En kook dit tot alles goed gaar is.
posted by kadilin on 08-01-2008
assalaam esin,ik zie veel lekkere recepten van je. Kan je me vertellen wat Kofte betekent, ik weet altijd graag alles
posted by sjaahida on 08-01-2008
Dit lijkt me ook wel lekker 🙂
posted by sjaahida on 08-01-2008
Maar voor hoeveel personen is dit aangezien het een kilo gehakt is …
posted by martine on 05-12-2009
bedankt voor dit recept ik vind het echt heerlijk. 😉
posted by melika02 on 16-09-2010
wat is de inhoud van 1 glas? 2 glazen bulgur….hoeveeel gram ongeveer?