Loader

Stoofvlees a la Ellouisa

2006-06-03
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 kilo stoofvlees (rund)
    1,5 tl zout
    1,5 tl peper
    1,5 tl kerrie
    1,5 tl paprikapoeder
    3 el olie
    2 el azijn
    2 el ketjap
    2 el tomatenketchup
    1,5 tl mosterd
    1 laurierblaadje
    1 ui
    Bloem en water tot een papje gemengd

Method

Step 1

Maak een marinade van alle ingredienten behalve de ui en het laurierblaadje. Doe hier het vlees bij en laat het een nacht marineren (mag ook minder).

Verhit dan boter in een braadpan (het liefst croma dat is het lekkerst, maar gewone boter kan ook). Fruit hierin de ui en doe dan het vlees erbij. Bak het aan beide zijden bruin en doe dan de marinade erin. Water erbij tot het vlees onderstaat en ook het laurierblaadje toevoegen. Laat dit 2 tot 3 uur pruttelen tot het vlees zacht en gaar is.

Bindt tenslotte nog de saus met het papje van water en bloem.

Lekker met gekookte aardappels en groenten of frietjes en salade.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by MADAME CUISINE on 03-06-2006

    Hmmmm, ziet er heerlijk uit.
    Is de saus zoet of zuur?
    Mijn man houdt niet van zuur….:moe:

  2. posted by ellouisa on 04-06-2006

    de saus is kruidig en een beetje tomaatachtig, maar niet zuur.

  3. posted by beens9 on 21-07-2006

    Beste Ellouisa,
    Ik heb een nieuwe Tajin gekocht. Moet deze nog een voorbewerking krijgen voordat hij gebruikt kan worden?

  4. posted by Mela on 26-08-2006

    Het staat nu op het vuur,duimen maar. Ik had wel bijna geen marinade meer over (heb het een nacht in de frigo laten staan) Groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.