Stoofvlees a la Ellouisa
2006-06-03- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.6 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 kilo stoofvlees (rund)
1,5 tl zout
1,5 tl peper
1,5 tl kerrie
1,5 tl paprikapoeder
3 el olie
2 el azijn
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
1,5 tl mosterd
1 laurierblaadje
1 ui
Bloem en water tot een papje gemengd
Method
Step 1
Maak een marinade van alle ingredienten behalve de ui en het laurierblaadje. Doe hier het vlees bij en laat het een nacht marineren (mag ook minder).
Verhit dan boter in een braadpan (het liefst croma dat is het lekkerst, maar gewone boter kan ook). Fruit hierin de ui en doe dan het vlees erbij. Bak het aan beide zijden bruin en doe dan de marinade erin. Water erbij tot het vlees onderstaat en ook het laurierblaadje toevoegen. Laat dit 2 tot 3 uur pruttelen tot het vlees zacht en gaar is.
Bindt tenslotte nog de saus met het papje van water en bloem.
Lekker met gekookte aardappels en groenten of frietjes en salade.
posted by MADAME CUISINE on 03-06-2006
Hmmmm, ziet er heerlijk uit.
Is de saus zoet of zuur?
Mijn man houdt niet van zuur….:moe:
posted by ellouisa on 04-06-2006
de saus is kruidig en een beetje tomaatachtig, maar niet zuur.
posted by beens9 on 21-07-2006
Beste Ellouisa,
Ik heb een nieuwe Tajin gekocht. Moet deze nog een voorbewerking krijgen voordat hij gebruikt kan worden?
posted by Mela on 26-08-2006
Het staat nu op het vuur,duimen maar. Ik had wel bijna geen marinade meer over (heb het een nacht in de frigo laten staan) Groetjes