Stokbrood
2015-01-14- Cuisine: Franse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 550 gram meel
- 60 gram volkorenmeel
- 1 tl zout
- 7 gram gedroogde gist
- 2.5 dl water
- 1 eiwit
- 1 el water (warm)
Method
Step 1
Zeef het meel, en het zout met het volkorenmeel in een grote kom.
Los de gist op in het warme water en doe dat bij het meel.
Meng het deeg snel tot een bal.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven tafel voor ongeveer 10 minuten, of 5 minuten in een kneedmachine.
Doe het deeg in een met zonnebloem ingevette kom en smeer de bovenkant van het deeg ook met een beetje olie.
Goed afdekken en 1 uur laten rijzen.
Kneed het deeg nog even voor een minuutje.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 45 x 18 cm.
Rol het stevig op tot een stokbrood.
Maak de uiteinden wat smaller.
Leg het brood diagonaal, dus schuin op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Afdekken en nog eens 40 minuten laten rijzen.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Doe 5 dl water in een bakje en doe dit onder in de oven.
(zo krijg je een knapperige korst)
Smeer het brood in met een losgeklopt ei en water.
Maak met een scherp mes schuine inkepingen.
Na 15 min in de oven, weer snel insmeren met ei en dan de oven lager zetten op 180 graden.
Was heel makkelijk om te maken
posted by oembibi on 19-10-2005
mmm,dat wil ik zekers uitproberen
posted by KitchenPrincess on 23-10-2005
Ja ik ook komop met dar recepttt !!
posted by islamia23 on 25-10-2005
nou dat duurt wel lang he?
posted by MADAME CUISINE on 25-10-2005
dames, ik kan deze niet wijzigen, ik zal het recept en de foto opnieuw plaatsen. SK, heeft nog meer foto’s van de bereiding enz, maar die heeft ze niet geplaatst..