Loader

Spruitjes in tomatensausje

2006-01-06
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gr spruitjes
    1 ui
    2 tomaten
    1 teentje knoflook
    1 tl paprikapoeder
    Zout en peper
    Olijfolie
    1/2 tl komijn
    1/4 bosje peterselie
    Half glaasje water

Method

Step 1

Kook de spruitjes gaar, maar niet te zacht. Snijd de ui in kleine stukjes en ontvel de tomaten en snijd die ook in kleine stukjes.

Bak de ui en tomaat in wat olijfolie en voeg de knoflook toe (uitgeperst of fijngesneden). Fruit dit even aan. Doe dan de kruiden erbij en schep dit even om. De spruitjes erdoor scheppen en het water erbij doen. Doe de deksel erop en laat op laag vuur een kwartiertje tot 20 minuten pruttelen tot een mooi sausje.

Lekker met gekookte aardappels en gebakken kipfilet of gebakken vis.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by touria on 08-01-2006

    Ik ben geen spruitjes eter maar ga het zeker proberen ziet er lekker uit!!!

  2. posted by ellouisa on 08-01-2006

    Je moet t echt proberen!! Mensen di egeen spruitjes lusten vinden dit ook lekker 😀 Veel succes meid!
    xxx

  3. posted by sadiye on 07-11-2008

    ik ben deze nu aan het maken voor avondeten 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.