Loader

Spons gebak

2008-11-19
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de cake:
    *2 eieren (kamertemp)
    *1 glas suiker
    *1 glas bloem
    *1 theelepel bakpoeder
    *half glas melk
    *25 gram boter(kamertemp)
    Voor de bovenlaag:
    *25 gram boter(kamertemp)
    *1/4 glas geraspte kokosnoot
    *1/4 glas bruine basterdsuiker
    *1/4 glas groffe gehakte walnoten
    *1 eetlepel melk

Method

Step 1

Beboter een vierkante bakblik.Verwarm je oven op 180 C.Begin eerst met het maken van de cake.

Mix in een kom de bloem en bakpoeder samen.Pak een andere kom en mix daar de eieren 4 minuten.Doe de suiker erin en mix het verder 5 minuten.Leg de mixer weg en pak een houten lepel en roer voorzichtig de bloemmix erin.

Doe de boter en de melk in een pan en maak het lauw niet heet!!En mix dit in het deeg totdat het homogeen(dik)wordt.Bak de cake voor 20-25 min.Maak ondertussen de bovenkant.Roer de bruine suiker en de boter.Doe daarna de melk, geraspte kokosnoot en de walnoten erin en roer het verder.

Haal de cake uit de oven en smeer dit vulling erop en doe de cake verder voor 3 min in de gril.En eet smakelijk 😀

Deze heerlijke gebak kan lauw en koud gegeten worden.
1 glas= 220 ml

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by martine on 19-11-2008

    hey klinkt goed,maar kan je me vertellen hoeveel de inhoud van het glas dat je hebt gebruikt is
    bedankt

  2. posted by sadiye on 19-11-2008

    220 ml

  3. posted by martine on 20-11-2008

    oke dank je

  4. posted by sadiye on 20-11-2008

    ik ga deze gebak zo maken ik maak hem bijna elke week hahahahahha

  5. posted by Na08 on 23-11-2008

    Roer de bruine suiker en de boter.Doe daarna de melk,geraspte kokosnoot en de walnoten erin en roer het verder.
    Moet je dit warm maken of alles op kamertemperatuur door elkaar roeren?

  6. posted by sadiye on 23-11-2008

    gewoon op kamertemperatuur door elkaar roeren.

  7. posted by sjaahida on 02-12-2008

    Lijkt me erg lekker 🙂

  8. posted by nadia78 on 07-02-2009

    Kun je ook iets anders als kokosnoot erop doen, ik lust namelijk geen kokosnoot. Masalama

  9. posted by sadiye on 23-07-2009

    gemalen amandelen, hazelnoten ofzo kan ook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.