Spons gebak
2008-11-19- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(5 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor de cake:
*2 eieren (kamertemp)
*1 glas suiker
*1 glas bloem
*1 theelepel bakpoeder
*half glas melk
*25 gram boter(kamertemp)
Voor de bovenlaag:
*25 gram boter(kamertemp)
*1/4 glas geraspte kokosnoot
*1/4 glas bruine basterdsuiker
*1/4 glas groffe gehakte walnoten
*1 eetlepel melk
Method
Step 1
Beboter een vierkante bakblik.Verwarm je oven op 180 C.Begin eerst met het maken van de cake.
Mix in een kom de bloem en bakpoeder samen.Pak een andere kom en mix daar de eieren 4 minuten.Doe de suiker erin en mix het verder 5 minuten.Leg de mixer weg en pak een houten lepel en roer voorzichtig de bloemmix erin.
Doe de boter en de melk in een pan en maak het lauw niet heet!!En mix dit in het deeg totdat het homogeen(dik)wordt.Bak de cake voor 20-25 min.Maak ondertussen de bovenkant.Roer de bruine suiker en de boter.Doe daarna de melk, geraspte kokosnoot en de walnoten erin en roer het verder.
Haal de cake uit de oven en smeer dit vulling erop en doe de cake verder voor 3 min in de gril.En eet smakelijk 😀
Deze heerlijke gebak kan lauw en koud gegeten worden.
1 glas= 220 ml
posted by martine on 19-11-2008
hey klinkt goed,maar kan je me vertellen hoeveel de inhoud van het glas dat je hebt gebruikt is
bedankt
posted by sadiye on 19-11-2008
220 ml
posted by martine on 20-11-2008
oke dank je
posted by sadiye on 20-11-2008
ik ga deze gebak zo maken ik maak hem bijna elke week hahahahahha
posted by Na08 on 23-11-2008
Roer de bruine suiker en de boter.Doe daarna de melk,geraspte kokosnoot en de walnoten erin en roer het verder.
Moet je dit warm maken of alles op kamertemperatuur door elkaar roeren?
posted by sadiye on 23-11-2008
gewoon op kamertemperatuur door elkaar roeren.
posted by sjaahida on 02-12-2008
Lijkt me erg lekker 🙂
posted by nadia78 on 07-02-2009
Kun je ook iets anders als kokosnoot erop doen, ik lust namelijk geen kokosnoot. Masalama
posted by sadiye on 23-07-2009
gemalen amandelen, hazelnoten ofzo kan ook