Loader

Sperziebonen-gehaktschotel

2009-03-01
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *500 gram rundergehakt
    *sperziebonen uit blik (ik weet niet precies hoeveel,zelf doe ik meestal het hele blik, je moet gewoon net zoveel toevoegen als je lekker lijkt)
    *1 grote ui
    *3 teentjes knoflook
    *1 blik ontvelde tomaten in blokjes
    *blikje tomatenpuree
    *kruiden: zout, zwarte peper, heel klein beetje kaneel,paprikapoeder en eventueel chilipeper naar smaak.
    *3 eetlepels gehakte peterselie

Method

Step 1

Snipper de ui, pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.

Verhit een bodempje olie in de (braad)pan, fruit de uitjes en gooi het gehakt er zo goed als meteen bij.

Bak dit gehakt rul, gooi dan de knoflook erbij.

Doe dan de kruiden erbij: zout naar smaak, zwarte peper naar smaak, een paar snufjes kaneel, een eetlepel paprikapoeder en eventueel chilipoeder naar smaak.

Roer dit goed door tot de kruiden goed verspreid zijn, voeg dan 2 eetlepels tomatenpuree toe.

Roer dit weer goed door voeg dan de gehakte tomatenblokjes toe.

Laat deze eventjes meebakken.

Voeg dan de sperziebonen toe en bak deze ook eventjes mee.

Voeg dan kokend water toe totdat de sperziebonen bijna onder water zijn.

Laat dit koken op een middelmatig vuurtje totdat al het water is verdampt.

Klaar !!!!

Serveer dit met rijst of met marokkaans brood.

Eet Smakelijk !!!

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by Samira82 on 06-03-2009

    Klinkt lekker 🙂
    Ik zou alleen zelf niet de sperziebonen uit blik zo lang mee laten koken dan worden ze denk ik echt te zacht.

  2. posted by OumAbdullah on 09-03-2009

    Dank je wel (f) !!!

    Mmm ja zo lang duurt het eigenlijk bij mij nooit totdat het water verdampt is. Of ligt dat aan mij? :p

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.