Sperziebonen-gehaktschotel
2009-03-01- Cuisine: Turkse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *500 gram rundergehakt
*sperziebonen uit blik (ik weet niet precies hoeveel,zelf doe ik meestal het hele blik, je moet gewoon net zoveel toevoegen als je lekker lijkt)
*1 grote ui
*3 teentjes knoflook
*1 blik ontvelde tomaten in blokjes
*blikje tomatenpuree
*kruiden: zout, zwarte peper, heel klein beetje kaneel,paprikapoeder en eventueel chilipeper naar smaak.
*3 eetlepels gehakte peterselie
Method
Step 1
Snipper de ui, pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit een bodempje olie in de (braad)pan, fruit de uitjes en gooi het gehakt er zo goed als meteen bij.
Bak dit gehakt rul, gooi dan de knoflook erbij.
Doe dan de kruiden erbij: zout naar smaak, zwarte peper naar smaak, een paar snufjes kaneel, een eetlepel paprikapoeder en eventueel chilipoeder naar smaak.
Roer dit goed door tot de kruiden goed verspreid zijn, voeg dan 2 eetlepels tomatenpuree toe.
Roer dit weer goed door voeg dan de gehakte tomatenblokjes toe.
Laat deze eventjes meebakken.
Voeg dan de sperziebonen toe en bak deze ook eventjes mee.
Voeg dan kokend water toe totdat de sperziebonen bijna onder water zijn.
Laat dit koken op een middelmatig vuurtje totdat al het water is verdampt.
Klaar !!!!
Serveer dit met rijst of met marokkaans brood.
Eet Smakelijk !!!
posted by Samira82 on 06-03-2009
Klinkt lekker 🙂
Ik zou alleen zelf niet de sperziebonen uit blik zo lang mee laten koken dan worden ze denk ik echt te zacht.
posted by OumAbdullah on 09-03-2009
Dank je wel (f) !!!
Mmm ja zo lang duurt het eigenlijk bij mij nooit totdat het water verdampt is. Of ligt dat aan mij? :p