Spaghetti met pittige gehaktballetjes en zoetzure groenten
2005-11-02- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingredienten voor het gehakt:
Gehakt
1 teentje knoflook
3 el ketjap
1 tl gember
Zout en peper
Voor de saus:
2 wortels
1 grote ui
1 rode paprika
1 kleine prei
1 tl gember
1 zakje saus voor foe yong hai (toko of supermarkt)
1 klein blikje ananasstukjes
1 glas water
Spaghetti
Method
Step 1
Kneed het gehakt met de ketjap, fijngeperste knoflook, gember, zout en peper. Maak er kleine balletjes van en bak deze in heel weinig olie of boter. Bak ze ongeveer 5 minuutjes tot ze gaar zijn. Haal dan de balletjes uit de pan/wok. Doe weer een klein beetje boter of olie erin en gooi de gesneden groenten erin (de ui niet te klein snijden). Eventjes roerbakken en dan de gember toevoegen. Ondertussen de spaghettie koken zoals je gewend bent. Doe bij de groenten als ze een beetje gebakken zijn het blikje ananasstukjes en het sap er ook bij doen. Goed mengen en even doorwarmen. Zakje sausmix erbij doen en goed mengen. Dan een glas water erbij en alles goed mengen. Dit aan de kook brengen en dan de gehaktballetjes toevoegen. Saus in laten dikken en serveren met spaghetti en salade.
posted by karima on 13-11-2005
Ik heb het gemaakt ellouisa Het was echt super lekker…:) ga zo door meid:D
posted by ellouisa on 13-11-2005
(Y) leuk om te horen karima!! Ik vind het zelf ook altijd lekker, eens wat anders dan spaghetti bolognese he 🙂