Loader

Spaghetti met pittige gehaktballetjes en zoetzure groenten

2005-11-02
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten voor het gehakt:
    Gehakt
    1 teentje knoflook
    3 el ketjap
    1 tl gember
    Zout en peper
    Voor de saus:
    2 wortels
    1 grote ui
    1 rode paprika
    1 kleine prei
    1 tl gember
    1 zakje saus voor foe yong hai (toko of supermarkt)
    1 klein blikje ananasstukjes
    1 glas water
    Spaghetti

Method

Step 1

Kneed het gehakt met de ketjap, fijngeperste knoflook, gember, zout en peper. Maak er kleine balletjes van en bak deze in heel weinig olie of boter. Bak ze ongeveer 5 minuutjes tot ze gaar zijn. Haal dan de balletjes uit de pan/wok. Doe weer een klein beetje boter of olie erin en gooi de gesneden groenten erin (de ui niet te klein snijden). Eventjes roerbakken en dan de gember toevoegen. Ondertussen de spaghettie koken zoals je gewend bent. Doe bij de groenten als ze een beetje gebakken zijn het blikje ananasstukjes en het sap er ook bij doen. Goed mengen en even doorwarmen. Zakje sausmix erbij doen en goed mengen. Dan een glas water erbij en alles goed mengen. Dit aan de kook brengen en dan de gehaktballetjes toevoegen. Saus in laten dikken en serveren met spaghetti en salade.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by karima on 13-11-2005

    Ik heb het gemaakt ellouisa Het was echt super lekker…:) ga zo door meid:D

  2. posted by ellouisa on 13-11-2005

    (Y) leuk om te horen karima!! Ik vind het zelf ook altijd lekker, eens wat anders dan spaghetti bolognese he 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.