Soesjestaart
2007-10-08- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.8 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200 gram bloem
1 tl zout
150 gram boter
6 eieren
1/2 liter vanillevla ( gewoon uit een pak)
1/4 l slagroom
4 zakjes slagroomversteviger
6 eetlepels suiker
100 gram poedersuiker
50 gram kokos
Method
Step 1
BismIllah
verwarm de over voor op 225 °
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier
Zeef de bloem met het zout boven een kom.
smelt de boter in 3 dl water in een grote steelpan
en breng het langzaam aan de kook
zet het vuur als de boter is gesmolten hoog
Voeg direkt de bloem in een keer toe en roer alles goed door elkaar
draai het vuur laag en klop het deeg tot het gaat glanzen ( ongeveer 1 minuut)
Laat het een minuutje afkoelen.
Klop dan één voor één de eieren toe .Steeds pas een ei toevoegen als het eerste volledig is opgenomen.
Het laatste ei klop je in een kopje los en klop dat beetje voor beetje door het deeg. let op het deeg mag niet te dun worden anders stoppen met het toevoegen van het ei
teken een cirkel van 18 cm doorsnede op het bakpapier en leg deze op de bakplaat
Verdeel 5 flinke eetlepels deeg gelijkmatig over de cirkel en bak deze "taartbodem" 15 minuten in de oven goudbruin
Schep met 2 eetlepels 20 bergjes deeg ter grote van een pingpongballetje op het tweede bakblik. Bak de soesjes in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven goudbruin
De soesjes zij gaar als we heel licht aanvoelen
laat de soesjes en de bodem op een rooster afkoelen
Klop de vanillevla met de slagroom en de 6 eetlepels suiker en de slagroomversteviger stijf
Knip de afgekoelde soesjes open en vul deze met de vanilleroom
Glazuur;
Roer in een schaaltje 100 gram poedersuiker met een paar theelepls koudwater tot een dik glad papje zonder klontjes
Zet de bodem op een taartschaal bestrijk hem met 2 eetlepels van het glazuur. Doop de gevulde soesje één voor één in het schaaltje glazuur, druk ze in de kokos en stapel ze op de taartbodem.
strooi de rest van het kokos en veel poedersuiker erover
TIP 1 ; in plaats van glazuur kan je ook gesmolten chocolade nemen ook heel lekker en de soesjes kan je natuurlijk ook alleen vullen met slagroom.
TIP 2 ; gekregen van onze zuster SJAAHIDA (zie commentaar) neem kant en klare soesjes overgiet die met gesmolten chocolade en bestrooi ze met pistachenootjes of gemalen amandelen . Op deze manier maak je de taart veel sneller. Lof voor SJAAHIDA
lekkere taart ik heb hem vaak gemaakt en altijd met succes, niet echt moeilijk zeker als je vaker kookdeeg maakt
posted by kadilin on 09-10-2007
jammer het toevoegen van de foto is mij niet gelukt , zal het later nog wel eens proberen. het is de bedoeling dat je de soesje opstapelt in 5 laagjes en steeds ieder laagje minder soesje zodat er als het ware een bergje ontstaat.
posted by sjaahida on 11-10-2007
het ziet er lekker uit ,ik had iets soortgelijks op mn werk gezien maar dan gewoon met soesjes uit de vriezer en idd gesmolten choco witte en bruine en dan gemalen pistachenootjes eroverheen en bij een ander gemalenen geroosterde amandelen. Weet je hoe overheerlijk??????????? dus dankjewel voor het recept zuster. Ik vind het trouwens toppie dat je je recept met BISMILLAH begint 🙂
posted by kadilin on 11-10-2007
is trouwens een goed idee je kan soesjes bijna overal kant en klaar kopen ook op de markt dan heb je lekker snel en gemakkelijk wat leuks op tafel
alleen ik woon in MAROKKO en daar heb ik ze nog nooit kant en klaar gezien. Soms maak ik hier moorkoppen en die vinden ze hardtikke lekker. In Holland is alles gemakkelijk te krijgen. Bedankt voor de tip wat de variaties betreft ik zal ze in het recept aanpassen