Loader

Slagroomtaart – Aardbeien

2014-12-28
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de Biscuitcake: 
    - 5 eieren op kamertemperatuur (gescheiden en de eiwit apart opkloppen tot het stijf is)
    - 150 gram suiker
    - 125 gram bloem (gezeefd!)
    - 25 gram maizena
    - zakje vanillesuiker
    - snufje zout
    - zakje bakpoeder.
    Botercrème:
    - 250 g poedersuiker
    - 125g ongezouten roomboter
    - 3 eetlepels water
    - 1 eetlepel roomkaas 
    - Kleurstof Nasr wens
    - aardbeienvulling
    Aardbeienvulling:
    - 300 ml slagroom
    - 250 g aardbeien
    - 150 g kristalsuiker
    - 2 zakjes klopfix 
    - 3 zakjes Agar Agar (geleimiddel) 
    - Klein beetje citroensap
    Ps: botercrème alles opkloppen en in de koelkast laten opstijven

Method

Step 1

Bereiding Biscuitcake: 

Klop eerst de eieren los en mix deze met alle ingrediënten behalve de maizena en bloem, deze doe je er als laatst een beetje voor beetje bij..

Wanneer alles schuimig goed geklopt is eerst de maizena erbij en beetje bij beetje de bloem.

Wanneer dit goed geklopt is de eiwit in het mengsel scheppend er doorheen spartelen..

Doe dit mengsel in een bakvorm die ingevet is en plaats deze in een op 180 g voorverwarmde oven en zet deze meteen nadat de bakblik er in zit terug op 160 g..

Bereiding aardbeienvulling:

Klop de slagroom met de klopfix zakjes en de suiker stijf ..

Pureer de aardbeien (laat er een paar achterwege voor de versiering) en meng dit samen met een beetje citroensap en agar agar (of andere geleimiddel) rustig door de slagroom..

Deze rustig spatelen en meteen in de koelkast (minstens 5 uur) laten opstijven

Versiering: 

Snijd de Biscuitcake horizontaal 2 x in 3 gelijke plakken: 

Verdeel de vulling op de onderste plak, druk daarboven rustig de tweede plak en weer de rest van de vulling en wederom de bovenste plak rustig aandrukken ..

pak dan de botercrème die opgestijfd is en besmeer de hele taart met deze crème glad...

de rest van de aardbeien door de helft snijden en boven op de taart in een kring aandrukken..

De rest van de versiering is naar wens..

Laat je fantasie spreken:

De zijkanten van de taart kan bijv. door nougatkruimels versierd worden en de bovenkant met witte of bruine chocoladeschaafsel bestrooid worden en wat toefjes slagroom

Zo, besa7a ou ra7a!!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.