Slagroom stijf kloppen
2014-08-29- Cuisine: Franse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 bekertje of pakje ongeklopte slagroom, te koop in alle supermarkten
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje slagroomversteviger (bijv. klopfix van dr. oetker)
Method
Step 1
Neem een beslagkom en zorg dat deze vetvrij is (wrijf met wat citroensap in en droog af).
Giet de slagroom in de kom (je kan meerdere pakjes nemen, je hebt per pakje 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger nodig).
Mix met de elektrische mixer de slagroom en voeg ondertussen de vanillesuiker en klopfix toe (niet meteen aan het begin erbij doen!!)
Mix tot het goed stijf is. Niet te voeg stoppen, dan is het te dun en zakt het snel uit. Niet te lang doorgaan, dan gaat het schiften en wordt het waterig of boterachtig.
De slagroom is goed stijf als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit valt of eruit glijdt. Glijdt het nog wel (eerst even schuin houden om te proberen, niet meteen op zn kop houden), dan nog even doormixen.
Na het stijfkloppen in de koelkast zetten tot gebruik.