Sinaasappelcake
2011-08-09- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200gr boter
200gr suiker
250gr bloem
1 zakje bakpoeder
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 eetlp sinaasappelrasp
80ml vers geperste sinaasappel
Method
Step 1
verwarm de oven op 175gr.
klop de boter, vanillesuiker en de suiker goed doorelkaar en voeg dan een voor een de eieren toe . klop dit tot een romig beslag.
zeef de bloem en de bakpoeder en voeg dat toe aan het beslag.dan doe je de sinaasappelrasp erbij en vermeng dit met het beslag.dan beetje bij beetje de sinaasappelsap erbij doen en klop dit tot een mooi geheel.
doe het beslag in een ingevette cakevorm en laat dit ongeveer 40 min bakken in de oven.
even laten afkoelen en dan kan je er bv poedersuiker op doen of gesmolten chocolade met cocos zoals ik hier heb gedaan.
ditt is een heerlijke en makkelijke cake en ik garandeer je dat je bezoek terug komt voor meer.
posted by Nacira on 25-11-2005
hmmmmmmmmmm lekker!!!!!!!!!1
posted by ellouisa on 25-11-2005
ziet er heerlijk uit!
posted by cielo on 25-11-2005
Het ziet heeeeerlijk uit meid!!!!!!!nou hier komt mijn vraagje :moet ik de boter laten smelten of niet?bedankt
posted by pareltje on 26-11-2005
nee hoor liefie je hoeft de boter niet te smelten,het liefst gewoon op kamertemperatuur.ongeveer een half uurtje voordat je begint uit de koelkast halen.succes en laat me weten hoe het heeft gesmaakt.
posted by miss france on 05-12-2005
ik ga het nu maken heb er wel trek in en aangezien ik alles inhuis heb….
posted by Ouafila on 26-02-2006
Salaam Aleikum,
deze cake heeft me een zeer gezellig avond bezorgd. Gisteren kregen we bezoek en op het laatste moment heb ik besloten om deze cake te maken voor bij de koffie. Ik ging aan de slag en alles verliep goed. Totdat ik merkte dat de cake aan de binnenkant niet gaar werd maar aan de buitenkant al aan het verbranden was. Ik wilde het nog een keer proberen omdat ik zeker wist dat het aan de maat van de bakvorm lag en aan de temperatuur ( we hebben namelijk een nieuwe oven, dus het is nog allemaal uitproberen). Mijn moeder vond dat een slecht plan want ik moest ook nog de visbestilla voorbereiden. Maaaar.. ik heb doorgezet en hij was heerlijk!! Echt iedereen vond hem lekker. Ik heb i.p.v chocolade en cocos, jam en gehakte amandelen gebruikt. Heerlijke cake
posted by pareltje on 06-03-2006
wa3laikoemasslaam
jammer dat het de eerste keer mislukt is,het is idd eff aankijken als je een nieuwe oven hebt…maar ik ben blij dat je hebt doorgezet en dat het toch nog goed is gekomen,en dat het lekker heeft gesmaakt
posted by Ahlam on 24-05-2006
Hoi wat is de maat van de bakvorm die je gebruikt? Ik wil hem inschAllah gaan maken.
Groetjes
posted by pareltje on 04-06-2006
hai ahlam, sorry ben een beetje laat :bloos:
ik gebruik een ronde bakvorm van 28 cm
succes!
posted by pareltje on 04-06-2006
haha ik zie dat je net pas je berichtje hebt geplaats dus ben niet te laat
posted by Ahlam on 05-06-2006
Hi lieverd, ik heb hem gemaakt en hij was echt heerlijk, heb hem naar me moeder meegenomen. Ik heb hem ook in een bakvorm van 28 cm gebakken.
Groetjes
posted by pareltje on 04-07-2006
besaha meid :kus:
posted by hellokitty on 29-09-2008
hoi ik had een vraagje wat voor boter doe je er eigenlijk in
posted by rojin on 08-12-2008
hallo
Ik heb het gemaakt en het was heerlijk, iedereen in de familie zei wat voor recept heb je gebruikt. Het is me ook in een keer gelukt en was niet zo moeilijk te maken. Ik ben zelf iemand die heel graag allerlei nieuwe dingen wil uitproberen en heb zelf ook veel recepten. Wie weet zien jullie binnenkort ook mijn recepten op Tajin.nl Bedankt voor het recept.