Simpele visloempias
2012-07-29- Cuisine: Chinese
- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 pak filodeeg
Ik gebruik bij loempia's altijd deze: zie foto hieronder
klein pakje garnalen
300 gr verschillende vissoorten (in een zak)
1 zak bamigroente
1tl ras el hanout (mengsel Marokkaanse kruiden)
1tl gember
1tl komijnmp
1tl paprikapoeder
zout naar smaak
Mie / of dunne vermicelli
Method
Step 1
Doe een scheutje olie in de koekepan en bak daarin de bamigroente voor ongeveer 15 minuten. Doe dan de vis en kruiden erbij en bak het op zacht vuurtje nog 15 minuten.
Bereid ondertussen de Mie voor zoals op de verpakking staat. En als het zacht is knip je het in stukken. Ik heb vermicelli gebruikt en gekookt in water met beetje zout. Toen het gekookt was heb ik water weggedaan en bij de vismengsel gedaan.
Als je alles bij elkaar hebt gedaan dan laat je het even afkoelen.
1. Je legt vulling op het velletje
2. Vouw het van beneden naar boven
3. Van rechts naar links vouwen
4. Van links naar rechts vouwen
5. Eigeel of mengsel van meel en water smeren aan de bovenkant en dan dicht rollen
Als je nog filodeeg over hebt kun je het goed verpakt terug in de vriezer doen. De loempia’s kun je ook ongebakken invriezen. Doe dan wel bakpapier er tussen steeds zodat het niet aan elkaar plakt. En je moet het gevroren bakken, want als je het eerst laat ontdooien dan gaat het kapot tijdens het bakken.