Loader

Simpele visloempias

2012-07-29
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 pak filodeeg
    Ik gebruik bij loempia's altijd deze: zie foto hieronder
    klein pakje garnalen
    300 gr verschillende vissoorten (in een zak)
    1 zak bamigroente
    1tl ras el hanout (mengsel Marokkaanse kruiden)
    1tl gember
    1tl komijnmp
    1tl paprikapoeder
    zout naar smaak
    Mie / of dunne vermicelli

loempiadeeg

Method

Step 1

Doe een scheutje olie in de koekepan en bak daarin de bamigroente voor ongeveer 15 minuten. Doe dan de vis en kruiden erbij en bak het op zacht vuurtje nog 15 minuten.

Bereid ondertussen de Mie voor zoals op de verpakking staat. En als het zacht is knip je het in stukken. Ik heb vermicelli gebruikt en gekookt in water met beetje zout. Toen het gekookt was heb ik water weggedaan en bij de vismengsel gedaan.

Als je alles bij elkaar hebt gedaan dan laat je het even afkoelen.

Loempia vouwen

1. Je legt vulling op het velletje
2. Vouw het van beneden naar boven
3. Van rechts naar links vouwen
4. Van links naar rechts vouwen
5. Eigeel of mengsel van meel en water smeren aan de bovenkant en dan dicht rollen

Als je nog filodeeg over hebt kun je het goed verpakt terug in de vriezer doen. De loempia’s kun je ook ongebakken invriezen. Doe dan wel bakpapier er tussen steeds zodat het niet aan elkaar plakt. En je moet het gevroren bakken, want als je het eerst laat ontdooien dan gaat het kapot tijdens het bakken.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.