Shoarma ovenschotel
2007-03-02- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4 a 6
Average Member Rating
(4 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
shoarmavlees(lams) (ongeveer een ons per persoon)
sperziebonen (een grote hand per persoon)
een zak rosti uit de diepvries
geraspte oude kaas(geen jonge, dat heeft geen smaak!)
een pakje pitabroodjes of een groot Turks of marokkaans brood
knoflooksaus
sambal
Method
Step 1
Bak het shoarmavlees(niet te lang, want het gaat ook nog in de oven)
en kook de sperzieboontjes(ook weer niet te lang)
Giet het overgebleven vet van het shoarmavlees af, en doe het vlees in een hoge ovenschaal,
Daarna de gekookte sperziebonen op het vlees,
en daarna de rosti op de sperziebonen,
en tenslotte de gerapste kaas.
Doe de ovenschotel zo een 20 minuutjes op 180 graden de oven in(voorverwarmd).
Laat de kaas goed smelten en wacht tot er een krokant gouden korstje op onstaan is.
en klaar!
serveer de schotel met brood en sausjes!
posted by miss ikkie on 02-03-2007
wat zijn rosti?
posted by miss ikkie on 02-03-2007
kan je een foto plaatsen??thanxx
posted by Nas on 02-03-2007
salaam miss ikkie, rosti zijn geraspte aardappels die je bij elkaar propt en dan in een koekepan gaat bakken dus dan worden t meer van die ronde schijven!! ik hoop dat je t snapt hahaah nas
posted by Yocki on 03-03-2007
Ja rosti is in ronde schijfvorm te verkrijgen, maar ik bedoel de losse rosti, zeg maar geraspte aardappel..
posted by Yocki on 03-03-2007
Ik zal van de week een foto plaatsen als ik het gerecht gemaakt heb!
posted by sousi on 17-03-2007
kom die foto nog