Sfouf
2005-10-30- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.8 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Je hebt nodig:
750 ml. griesmeel;
560 ml suiker;
500 ml melk;
250 ml bloem;
250 ml zonnebloemolie;
125 ml pijnboompitten;
60 ml tahini (sesampasta);
2 eetlepels bakpoeder;
2 eetlepels kurkumapoeder.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Meng in een grote kom het griesmeel, de bloem, het bakpoeder en de kurkuma met elkaar;
Los de suiker op in de verwarmde melk en voeg de zonnebloemolie er aan toe;
Voeg de vloeistof beetje bij beetje toe aan het griesmeelmengsel en roer alles goed door elkaar;
Smeer een ronde platte bakvorm in met de tahini en doe het beslag er in;
Bestrooi alles met de pijnboompitten;
Zet de vorm in het midden van een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden C. en laat de Sfouf ongeveer 30 minuten bakken totdat ze gaar is.
Haal vervolgens uit de oven, laat afkoelen en snijd de Sfouf in vierkante stukken of in repen.
posted by yasmina on 17-04-2006
ik wil ff vraagje
Alle ingredienten gebruik ML of je verkeerde type , je bedoelt wel Gram??
posted by libeluli on 02-01-2007
IK DENK DAT ZE GRAM BEDOELT BIJ VASTE ING EN ML BIJ LUIQUID INGR. MAAREH… IS HET GEWONE GRIESMEEL OF SMIDA? LAAT ONS WETEN INGRID SAIDA WE NEEED U