Sfench (marokkaanse donuts) OOO
2005-11-12- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
29 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 kilo meel
zout
bakje lauw water
2 glazen melk
11/2 zakje gist (droge gist) je kan ook verse gist nemen dan neem je een blokje.
zonnebloemolie (voor het bakken)
Method
Step 1
Je mengt de meel met zout en de melk tot een stevig beslag zoals je ook met brood doet dan als het deeg goed stevig is vul je een bakje met water en die hou je bij het kneden om je handen goed nat te maken.
Dus je kneed het deeg goed en bij het deeg omdraaien maak je het deeg aan de bovenkant goed nat en draai je het elke keer om tot dat het deeg goed soepel en plakkerig wordt.
Dan dek je het af met een beetje aluminiumfolie maar het mag niet tegen het deeg aankomen.
Dan laat je het 1 uur tot 1.5 uur staan op een warme plek bijvoorbeeld de woonkamer.
Dan neem je het beslag en een kom met water dan maak je, je handen nat met het water uit de kom en neem je een beetje deeg daar vorm je een donut uit en doe je het in de koekenpan met olie die al voorverwarmd is.
Dus bij elke keer dat je een donut wil vormen maak je je handen nat
Het is heel belangerijk dat je handen nat zijn bij het vormen van de donut.
Ik zal gauw foto’s maken van de voorbereidingen.
posted by dounya3 on 14-11-2005
Heerlijk, was er al op aan het wachten totdat iemand deze erop zou zetten. Hoeveel donuts krijg je met deze hoeveelheden?
posted by Marisah on 14-11-2005
hoeveel water moet er nou bij, want ik maak er uiteraard een zooitje van als ik geen precieze maat weet hahhahaa…
posted by chefkokkin on 15-11-2005
Hallo dounya3 het ligt eraan ik weet niet precies hoeveel omdat je ze klein of groot kan maken, maar in iedere geval als je naar mijn foto kijkt(een beetje donker) dan zie je een grote bord en die was helemaal gevuld.
Succes
Hallo Marisah je moet er op het begin 2 grote glazen melk bij doen, en het water daar kneed je mee om je handen bij het kneden nat te maken zodat het deeg niet aan je handen blijft plajkken
Succes.
posted by mocro Gurl on 19-03-2006
ik heb een vraag je hoe krijg ik die vorm zo
posted by Marisah on 27-03-2006
bedoel je trouwens een marokaans theeglas of een limonadeglas van 200ml?
posted by henna on 02-12-2006
hoi ik heb ze gemaakt hoe jij het zegt en het zijn echt niet de Sfench marokkaanse donuts ik kreeg gewoon broodbeslag en ik heb alles gedaan hoe jij het beschrijft en het was echt geen donuts meer broodjes en ik zie dat er meedere mensen hier meen zitten en bij de marokaanse winkel kan je een handig ding kopen waar je donuts vormen meen krijgt heel handig soort treger heel makkelijk maar als iemand toch Sfench marokkaanse donuts wilt maken ken je nog beste olliebollen mix kopen dan krijg je ze wel
posted by henna on 02-12-2006
hoi ik heb ze gemaakt hoe jij het zegt en het zijn echt niet de Sfench marokkaanse donuts ik kreeg gewoon broodbeslag en ik heb alles gedaan hoe jij het beschrijft en het was echt geen donuts meer broodjes en ik zie dat er meedere mensen hier meen zitten en bij de marokaanse winkel kan je een handig ding kopen waar je donuts vormen meen krijgt heel handig soort treger heel makkelijk maar als iemand toch Sfench marokkaanse donuts wilt maken ken je nog beste olliebollen mix kopen dan krijg je ze wel
posted by hammoudi on 28-05-2009
ik heb het vaak geprobeert maar ik bak er echt niets van ik begrijp het nie dat het me niet lukt???????
posted by hammoudi on 22-06-2009
het lukt me niet om ze in vorm te krijgen kan iemand me helpen a.u.b