Selou – salou – zemmita – zemita
2009-08-24- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
32 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 kg bloem
1. 250 gr. amandelen gepeld en gebakken en fijn gemalen korreltjes.
2. 150 gr. amandelen, gepeld en gebakken en in stukjes.
3. 150 gr. walnoten in stukjes
4. 150 gr. ongezouten pinda's
5. 3 eetlepels venkelzaad malen (nafa3)
6. 250 gram sesamzaad gemalen
7. 250 gram sesamzaad heel laten
8. 1 el Anijszaad ook gemalen
9. 2 el kaneel.
1. 250 cl olie
2. 250 gram boter.
3. 300 gr honing
4. 300 gr. Poedersuiker
Method
Step 1
Sesamzaad en Nafa3 een dag van te voren, ontdoen van steentjes enzo..
Bloem in de oven doen en op 200 graden bakken, om de 5 minuten, omroeren. Na ongeveer een uur is het klaar. Moet bruin zijn, niet zwart!
DUS ERBIJ BLIJVEN EN BLIJVEN ROEREN.
1. Sesamzaad malen, Nafa3 malen, Anijszaad malen, zeven en in een kom.
2. Walnoten in stukjes en bij de sesamzaad etc. doen.
3. Pinda's een deel malen en een deel in stukjes hakken.
4. Kaneel bij doen.
5. Amandelen, ontvellen en in 250 cl bakken.
6. 250 gram amandelen, goed malen.
7. 150 gram amandelen in stukjes hakken.
8. Poedersuiker toevoegen.
ALS HET MEEL BRUIN IS:
1. Meel zeven door zo'n (BOESSIA? / Gharbal), HEEFT JE MA WEL, WAAR JE MEEL DOORHEEN ZEEFT.
1. De olie waar je de amandelen in hebt gebakken in een pannetje gieten.
2. Vuur zacht en de olie verwarmen.
3. boter erin en smleten, niet koken.
4. honing er bij, niet laten koken.
1. Meel is gezeefd, dus je kan het amandel/walnoot/sesamzaad/ etc. megnsel er door heen roeren, goed roeren.
2. Het olie/boter/honing megsel er doorheen en goed met je handen het meel verkruimelen.
EET SMAKELIJK, DEZE SELOU IS NIET PLAKKERIG. WIL JE EEN PLAKKERIGE SELOU DAN KAN JE MEER OLIE/BOTER/HONING TOEVOEGEN
posted by sadiye on 24-08-2009
kbidaaaaaaaaaaaaaaaaa hartsikke bedankt voor het recepje..:D
posted by sadiye on 24-08-2009
dames ik heb ook een video van het recept selou 😛
http://www.youtube.com/watch?v=OsipNrttnhY
posted by wnma on 12-06-2016
Ik heb geen oven kan ik als nog in de pan baken de meel