Loader

Seffa medfouna

2014-09-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten kip en saus:
    - 2 kippen (schoongemaakt en in stukken)
    - 1 kg uien (gesnipperd)
    - paar takjes peterselie (gesnipperd)
    - zout
    - peper
    - saffraan
    - nootmuskaat
    - olijfolie
    Ingrediënten mie:
    - 2 zakjes mie (foto)
    - beetje olie
    - zout
    - 1/2 zakje blanke rozijnen
    - 1/2 zakje donkere rozijnen
    - suiker
    - 1 blik ananas in blokjes
    Ingrediënten topping:
    - amandelen (gepeld en gefrituurd)
    - kaneel
    - ei
    - eventueel suiker (heb ik niet gedaan, hou niet van zoet)

Method

Step 1

Neem ingredienten kip en saus en maak een mengseltje van alles (behalve kip uiteraard) Neem dan de kip en smeer die met mengseltje in. Doe dit in een diepe pan en laat dit even paar minuten trekken. Zet vervolgens de pan aan en laat de kip gaat worden.

Ondertussen neem je een couscouserie en vul de onderpan met water. Leg hierin een citroentje en zet dit afgedekt aan. Als water begint te borrelen begin je aan de mievoorbereiding. Neem de mie en doe die in een teiltje.. Besprenkel dit met zout en olie, zodat alles nat is, met de olie maar niet plakt. Doe de mie in de bovenpan en leg de bovenpan op de stomende onderpan.. Laat dit paar minuten zo staan, totdat je stoom boven de mie uit ziet komen. Dan ongeveer 5 minuten wachten en pan dr afhalen. Doe de mie wederom in een teiltje en besprenkel nu met water. Alles moet nat zijn, maar niet onder water staan. Dek dit af met een theedoek en laat de mie even de vocht opnemen. Als mie alle vocht opgenomen heeft doe je dit in totaal 3 keer(kan meer of minder zijn, want je ziet en proeft wel of t gaar is). 

Als je de mie voor de derde keer gaat stomen, neem je een steelpannetje en doe daarin rozijnen, suiker en water (beetje, niet helemaal vol, maar gewoon halfvol). Zet t steelpannetje op een zacht vuurtje..

Als de mie en de kip klaar zijn dan pak je de mie.. doet dit wederom in een teiltje en voeg hier aan toe de rozijnen (zonder de vocht die over is gebleven) en de ananas. Meng dit goed door mekaar. Neem de helft van je mie en schep dit op je bord. Doe hier overheen de kip opscheppen met de saus.. Als je teveel vocht hebt, doe je uiteraard niet alles. Vervolgens doe je de overgebleven mie weer daaroverheen en versier je de mie met je topping.. Warm serveren. Het lekkerst als je t met je handen eet, anders met vork 

M3a salama,

Latifa

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.