Samosa’s gevuld met gehakt en rijst
2005-10-16- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
23 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor de vulling heb je nodig:
- gehakt
- kruiden
- rijst
- champignons
- fetakaas
- peterselie
- olijfolie
- uien
- hete peper of sambal
Voor het deeg heb je nodig:
meel
boter (gesmolten)
yoghurt
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1,8 dcl water
- 1 eidooier
Method
Step 1
Vulling:
Kruid het gehakt naar smaak met peterselie, gehaktkruiden en eventueel Marokkaanse kruiden.
De uien en de champignons in kleine blokjes snijden en in een beetje olie koken, eventueel kruiden toevoegen en hete peper. Het gehakt toevoegen en als het gehakt gaar is de gekookte rijst toevoegen en na 1 min. het mengsel van het vuur halen en laten afkoelen. Eventueel nasikruiden toevoegen.
In de tussentijd maak je onderstaande deeg.
Deeg:
Smelt de boter en laat het afkoelen. Zeef de bloem en voeg hierbij bakpoeder en zout. Maak een kuiltje en voeg de boter, yoghurt en water. Alles roeren met een mes en vorm een bal en leg dat op een met meel bestoven blad.
Verdeel het deeg in vier bollen. Elke bol rol je met een deegroller uit en met een (soep)kom druk je er ronde vormpjes uit. Leg op elke rondje vulling, verkruimel fetakaas erover en bestrijk de randen met eidooier. Klap het deeg dicht en knijp er met je vingers in zodat je een mooi effect krijgt. Kerf er met een mes iets op zoals je op de foto kan zien.
Bestrijk de bovenkant met ei en plaats het in het midden van de oven.
De originele samosa’s worden gebakken in olie, maar persoonlijk vind ik ze in de oven lekkerder en niet zo vettig als in olie. Als je ze toch in olie wilt bakken dan moet je ze niet met ei bestrijken. Je kan de vulling ook vervangen door kip met groentes, shoarma of visgehakt.
posted by Nacira on 16-10-2005
Nou meiden ik geef het op, ik heb net het recept met moeite erop gezet en naderhand bleek alleen de titel erop te staan. Geen foto en geen ingr.en voorb.
Morgen probeer ik het weer inshallah.
posted by Tajin.NL on 17-10-2005
aangepast
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
mhmmmmmmmmmmmmm lekker, please zet het recept er nog 1 x op, als het weer niet doet, mogen de beheerders van tajin .nl jouw recept lekker zelf uittypen 😉
posted by saadia29 on 17-10-2005
Ben benieuwd naar het recept;)
posted by fati on 17-10-2005
aub mag ik de recept zo snel mogelijk het ziet er lekker uit jazki allah
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
nacira is een topkokkin 😉
posted by Nacira on 17-10-2005
dank je wel, ik ga nu het recept plaatsen.
posted by Nacira on 17-10-2005
oh nee ik word gek, weer alleen de ingredienten. Sihamkleuter geef alsjeblieft door dat er problemen zijn met de site. Ik ga het vanavond weer proberen, heb nu geen tijd.
Xxx
posted by kookgek on 18-10-2005
je bent top meid. echt lekkere recepten heb je geplaatst.
hoeveel is 1.8 dcl water??
groetjes kookgek
posted by fati on 18-10-2005
maar hoe dik moet die deeg zijn als die uitgerold is zuster?
posted by Nacira on 18-10-2005
Dank je wel kookgek, ik vind het erg leuk om te koken en dingen uit te proberen dus dat scheelt.
Ik gebruik geen maatbeker, het is in ieder geval niet te veel ongeveer een halve glas. Gebruik lauw water, en giet beetje bij beetje totdat je een soepel deeg hebt.
En Fati, rol het deeg goed uit maar moet weer niet al te dun zijn, het moet in ieder geval dunner zijn dan bladerdeeg.
posted by Nacira on 18-10-2005
sorry niet dunner dan bladerdeeg 🙂
posted by kookgek on 18-10-2005
ik heb ze gemaakt ze zijn verukkelijk. ik heb alleen de vulling iets anders gemaakt maar het ging mij om het deeg.
bedankt nacira ze zijn echt lekker.
groejes kookgek
posted by Nacira on 18-10-2005
Leuk om te horen meid! Eet smakelijk!
posted by saadia29 on 19-10-2005
Lekker hoor!
posted by saadia29 on 22-10-2005
Heb ze vandaag gemaakt, gevuld met kip en groenten, heerlijk gewoon.
Thanx!
posted by tangia on 27-10-2005
wat bedoel je met 1,8dcl??En wat voor yoghurt gebruik je????
posted by Nacira on 28-10-2005
Ik heb gewone yoghurt gebruikt dus geen magere. En wat water betreft, heb ik ongeveer een halve glas gebruikt, het ligt aan het deeg. Voeg beetje bij beetje totdat je een soepele bal kan vormen van het deeg.
posted by sami on 03-01-2006
125gram yogerd hoe doe je dat met een weeg schaal of zo.
posted by Nacira on 21-04-2006
ja met een een weegschaal
posted by ellouisa on 21-04-2006
1,8 dcl is denk ik 1,8 deciliter, dus 180 milliliter.
Het ziet er heerlijk uit! Op hoeveel graden in de oven en hoelang?
posted by asi on 11-07-2006
deze mak ik ook. maar ik doe geen yogerd er bij en ook geen boter.ik doe aleen water en 1 ei een theelepel bakpoeder en een theelepel gist.het is echt lekker en luchteg.
posted by sami on 24-07-2006
hoi ik heb een vraagje ik heb ze gemaakt.maar ze waaren niet luchtig hoort dat zo of niet.en ze waren wel lekker.
posted by sami on 26-07-2006
krijg ik nog een ant. a.u.b
posted by Nacira on 13-09-2006
Sorry meid, ik ben lang niet op deze site geweest, dus ik lees je vraag nu pas. Ze zijn inderdaad niet zo luchtig, dat komt door de yoghurt denk ik. Maar wel lekker fris.
posted by lella couzina on 17-09-2008
nou ik vind ze wel lekker luchtig hoor….ze zijn echt heerlijk.