Rozijnen koekjes
2009-07-21- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.8 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *250 gram roomboter(kamertemp)
*1 glas poedersuiker of suiker
*1 glas maizena
*2 eieren (1 eigeel op de koek smeren)
*1 pakje bakpoeder
*3 - 3,5 glas bloem
*1 glas rozijnen
Method
Step 1
Zeef de maizena met de bakpoeder en mix het samen op.
Doe de zachte boter in een kom en mix het met je handen met de eieren voeg daarna de suiker voeg de maizenamix rustig en mix met de vingertoppen endan de bloem, maak er een deeg van en voeg als laatst de rozijnen op en laat het deeg 5 minuten rusten pak de deeg en rol het op en snijd er blokjes van en smeer het eigeel erop en ga er met een vork over de koekjes maak er streepjes van (alleen aan de bovenkant) Bak de koekjes op 180C gaar.
posted by koken20 on 22-07-2009
heej,
bedankt voor het recept,
zit nu in de oven,
je hebt alleen niet erbij geschreven waneer de suiker erin moet,maar heb het gewoon erbij gedaan,
ze zien er nu al lekker uit,
doegg
posted by sadiye on 22-07-2009
ik heb ze gister ook gemaakt echt lekker hoor ik heb er net 3 gegeten en heb jij ze al gemaakt??
posted by koken20 on 22-07-2009
ja ze zijn wel gelukt,
tnx voor het recpept,alleen zijn ze niet zo hoog geworden zoals die van jou:p volgensmij heb ik ze te dun gemaakt maar goed tnx
posted by sadiye on 22-07-2009
ja je moet beetje hoger doen,niet teveel aandrukken
posted by sadiye on 23-07-2009
dames het is beter om poedersuiker te gaan gebruiken de koekjes zijn meer zachter en smelten meer in je mond.Met suiker worden de koekjes meer harder dan met poedersuiker.
posted by Fonnie on 20-05-2012
Dank sadiye, ga het direct proberen, als het lukt, dan kan ik misschien dit proberen in andere koekjes