Roti koekoes
2007-02-14- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 4 eieren
2 kopjes suiker
melk
mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
4 kopjes zelfrijzend bakmeel
1 vanillestokjes
Method
Step 1
Klop de eieren los en roer de suiker erdoor.
Houd een behalve lege eierdop apart en vul die tweemaal met melk en tweemaal met water.roer dit mengseltje samen met zout en vanillesuiker door het eierenmengsel.
Voeg het bakmeel toe en klop het op 2 minuten met mixer op het hoogste stand.
Breng het water in rijststomer aan de kook.
Bekleed de binnenpan met bak of boterhampapier.schep het beslag in binnenpan en leg het vanillestokje erbij.
Stoom de Roti koekoes in ± 1uur gaar, met het deksel op de pan.
Snijd de Roti Koekoes als deze nog warm is in plakken en besmeer deze met roomboter
posted by amina12 on 16-02-2007
lekker hoor ga is een keer proberen als ik tijd heb tnx
posted by elviarr on 17-02-2007
suc6 😉
posted by nicjah on 28-06-2007
dit is een koek uit indonesche/molukse keuken.Roti staat voor brood Koekoes staat voor stomen…dus zo krijg je roti koekoes.er zijn varianten in het maken v deze koek.suc6 en laat het smaken he?Als je een super grote dandang(stoompan)hebt kun je de beslag in een springvorm bekleed met bakpapier doen zo doen wij het later als het afgekoeld vrom los make en voila!
posted by nicjah on 28-06-2007
oeps sorry VROM staat voor huursubsidie instantie hahaha het moet zijn vorm.
oke salem…..
posted by sadiye on 27-05-2009
HMM LEKKER