Roti
2006-11-12- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.7 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingredienten voor de roti's(4 stuks):
125 gr bloem
Snufje zout
1 tl bakpoeder
25 gr boter
75 ml water
Voor de vulling:
1 ui
200 gr sperziebonen of Kousenband
1/2 bakje champignons
250 gr kipfilet in stukjes
1,5 tl gember
3 tl kerrie madras
1,5 tl chilipoeder
250 gr krieltjes (rauw en geschild of gewoon zo'n zakje uit de supermarkt)
Zout en peper
150 ml water
Method
Step 1
Snipper de ui en bak die met de gember, chilipoeder, zout en kerrie madras zodat de geuren loskomen. Snijd de champignons in grove plakjes en de sperziebonen of Kousenband in kleine stukjes. Bak de kipfilet in stukjes met de ui gaar en voeg dan de groenten toe. Doe ook de krieltjes erbij en schep het goed om zodat alles met de kruiden gemengd is. Doe er dan 150 ml water bij en laat het met deksel erop op laag vuur 20-30 minuten pruttelen tot het gaar is.
Maak ondertussen de roti's: zeef bloem met bakpoeder en roer er het zout en 75 ml water door. Kneed het 5 minuten door tot een soepel deeg en maak er 4 balletjes van. Laat ze 30 minuten rusten en rol ze dan uit tot ongeveer 2 mm dikte. Verhit een koekenpan (of pizzapan) en bestrijk die met de boter. Leg een roti erin en bak in ongeveer 2 minuutjes gaar aan beide kanten. Laat hem dan vanuit de pan op een theedoek glijden en klap het dubbel. Hetzelfde doen met de andere roti's.
posted by sara6 on 21-11-2006
Thanks voor het recept;-).Had het afgelopen w-kend gemaakt en gegarandeerd de pan was leeg…Een aanrader lady’s
posted by amina12 on 26-11-2006
lekker tnx
posted by ellouisa on 26-11-2006
graag gedaan dames
posted by sadiye on 03-10-2008
dankjewel voor het recepje ik heb hem nu net gemaakt en de pan is al leeg wat is dit lekker zeg jammie jammie ik denk dat ik dit wel elke week ga maken 😀 nogmaals bedankt
posted by xchidax on 07-12-2008
Ik heb zelf ook een recept voor rotti maar dan met kouseband, dit gebruiken de Surinamers meestal ook echt heerlijk het recept komt van een vroegere surinaamse vriendin van me moeder 😀
posted by sadiye on 16-02-2009
chida kan jij die receptje dan ook plaatsen??