Loader

Roomkaastaart met ananas

2010-02-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten bodem:
    1 pak mariakoekjes
    250 gram gesmolten roomboter
    Ingrediënten vulling:
    2 pakjes roomkaas
    200 gram basterdsuiker
    3 pakjes ongeklopte slagroom
    vanillesuiker
    3 pakjes klopfix
    Topping:
    2 blikjes ananas in stukjes
    2 eetlepel maizena

Method

Step 1

Als eerste de mariakoekjes verkruimelen of malen en daar de gesmolten boter bij doen. Goed mengen.Daarna het mengsel plat drukken in een taartvorm. Beste is om even wat bakpapier op de bodem te leggen.

Dan de basterdsuiker met de roomkaas ( winkelmerk) samen mengen. In een andere kom de slagroom met vanililliesuiker en klopfix stijf kloppen.

Roomkaas en slagroom samen mengen. Dit op de verkruimelde koekjes uitstrijken. En in de koelkast laten koelen.

Daarna de ananas in een pan gieten met de helft van het siroop. Dit aan de kook brengen. meng 1 eetelepel koude siroop met de maizena ( ongeveer 1 eetlepel) . Dit voeg je bij de kokende ananas stukjes toe. Als het goed is moet de siroop nu dikker worden. Dan van het vuur afhalen en laten afkoelen.

Als het eenmaal goed is afgekoeld boven op de slagroom/roomkaas uitsmeren in de taartvorm en dan een nachtje laten koelen in de koelkast.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by eshmah10 on 14-02-2010

    who whant;s more

  2. posted by gerda on 14-02-2010

    heerlijk….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.