Loader

Roomijs

2009-09-02
  • Servings: 4
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *2 dl room
    *4 dl melk
    *4 eidooierss
    *150 g suiker
    *1 vanillestokje

Method

Step 1

Klop de eidooierss los met ± 1 dl melk. Breng in een steelpan de room met de suiker, de rest van de melk en het vanillestokje aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer hiervan ongeveer een kwart door de losgeklopte eidooierss.
Voeg dit al roerend aan de warme massa in de pan toe en laat op een laag vuur (blijf roeren) binden.
Laat dan volledig afkoelen. Roer tijdens het afkoelen een paar keer goed door om velvorming te voorkomen.
Schenk het in een diepvriesdoos, zet in de vriezer. Als de massa een zelfde dikte heeft als yoghurt, kan 'het smaakje' worden toegevoegd.
Schep de massa tijdens het invriesproces regelmatig om zodat zich geen grote kristallen kunnen vormen en het ijs egaal van structuur wordt.
Deze handeling herhalen tot het ijs zich heeft 'gezet'.
Bewaar het ijs in een afgesloten doos.
Om te eten: haal het ijs ruim van tevoren uit de vriezer en zet het in de koelkast om een beetje zacht te worden.
Het gemakkelijkste is het dan om met een warme lepel (dompel die telkens even in heet water) bolletjes van het ijs te scheppen.

Tip(s):
Garneer het ijs met een passende saus, een paar blaadjes mint, chocoladekrullen, stukjes fruit enz.

Smaakjes om toe te voegen:
puree van fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, banaan of mango, gehakte, geroosterde noten en rozijnen, fijngemalen praline, (± 15 g) cacaopoeder en fijngehakte chocolade.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by koken20 on 08-09-2009

    hmmmm ziet er echt heerlijke uit ga het echt eens probere

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.