Loader

Ronde lak3ab met geschaafde amandelen

2006-03-26
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor het deeg:
    75 gr gesmolten boter
    snufje zout
    ongeveer 300 ml warm water
    half theeglaasje mazhar
    700 a 800 gr bloem,kan iets meer of minder zijn
    voor de vulling:
    1 kilo geschilde en gemalen amandelen
    halve theelp kaneel
    half theeglaasje mazhar
    300 gr poedersuiker,als je de vulling hebt gemend moet je even proeven of het zoet genoeg is,anders doe je er wat bij
    1 volle eetlp boter om de vulling wat vaster te maken
    voor decoratie:
    2 eiwitten
    1 kommetje gemalen amandelen met schil

Method

Step 1

schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.dan voeg je de poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit goed tot je eenvaste vulling krijgt waar je een balletje van kan vormen.maak er lange staafjes van, ongeveer 3 cm, zet dit op een groot bord, afdekken met een plastic zak tot je het nodig hebt.

doe de bloem in een kom en voeg gesmolten boter, zout en mazhat toe en dan beetje bij beetje het water toevoegen en maak er een soepel deeg van.dan ga je het heel goed kneden.

dan maak je er 4 bolletjes van en doe er een pastic zak om heen.

pak een bol deeg en rol dit uit op je werkblad tot een dunne lap.dan pak je een staafje en leg dit op een hoekje van het deeg, en zo snijd je er een maantje uit net als lak3ab l gzell.dan maak je er een rondje van en zet dit goed vast, klop de eiwitten en maal de amandelen een beetje grof, dan doop je de bovenkant van het koekje eerst in het eiwit en dan door de gemalen amandelen en zet dit op een bakplaat.

zo werk je alle koekjes af en dan verwarm je de oven op 175 gr, bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min de oven.ze moeten licht van kleur blijven maar wel hard aanvoelen.

wederom krijg je hier veel koekjes uit, dus je kan het beste de ingredienten halveren als je ze voor het eerst maakt.

deze koekjes nemen best veel tijd in beslag maar zijn wel de moeite waard.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by sihamkleuter on 26-03-2006

    ziet er goed uit!

  2. posted by hannan on 26-03-2006

    Jah ziet er zeker lekker uit?maaar wanneer komt het recept

  3. posted by esmaatje on 26-03-2006

    plaats maar snell het recept! 😀

  4. posted by pareltje on 27-03-2006

    het recept staat er,mochten de dames nog iets willen weten dan hoor ik het wel 😀

  5. posted by ellouisa on 27-03-2006

    ziet er lekker uit!

  6. posted by ceuta on 01-04-2006

    IK ga deze ook maken inchallah je doet ze toch niet versieren zoals normaal bij lka3b?Met pincet bedoel ik dan he..Ik hoor het wel ze zien er erg leuk uit.

  7. posted by wafaak on 18-04-2006

    merciiiiiiiiiiiiii je nr comprend pas la langue mais j assaye

  8. posted by pareltje on 05-05-2006

    sorry ceuta een beetje laat :bloos:
    nee ik versier het niet met een pincet,je kan het eventueel wel doen als je wilt.

  9. posted by sadiye on 09-10-2008

    hallo islaamparel kan ik ipv mazhar ook gewoon iets anders gebrijken?

  10. posted by sadiye on 05-02-2011

    ik wil deze koekjes ook uitgaan proberen hoe dun moet je die deeg gaan uitrollen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.