Ronde lak3ab met geschaafde amandelen
2006-03-26- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- voor het deeg:
75 gr gesmolten boter
snufje zout
ongeveer 300 ml warm water
half theeglaasje mazhar
700 a 800 gr bloem,kan iets meer of minder zijn
voor de vulling:
1 kilo geschilde en gemalen amandelen
halve theelp kaneel
half theeglaasje mazhar
300 gr poedersuiker,als je de vulling hebt gemend moet je even proeven of het zoet genoeg is,anders doe je er wat bij
1 volle eetlp boter om de vulling wat vaster te maken
voor decoratie:
2 eiwitten
1 kommetje gemalen amandelen met schil
Method
Step 1
schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.dan voeg je de poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit goed tot je eenvaste vulling krijgt waar je een balletje van kan vormen.maak er lange staafjes van, ongeveer 3 cm, zet dit op een groot bord, afdekken met een plastic zak tot je het nodig hebt.
doe de bloem in een kom en voeg gesmolten boter, zout en mazhat toe en dan beetje bij beetje het water toevoegen en maak er een soepel deeg van.dan ga je het heel goed kneden.
dan maak je er 4 bolletjes van en doe er een pastic zak om heen.
pak een bol deeg en rol dit uit op je werkblad tot een dunne lap.dan pak je een staafje en leg dit op een hoekje van het deeg, en zo snijd je er een maantje uit net als lak3ab l gzell.dan maak je er een rondje van en zet dit goed vast, klop de eiwitten en maal de amandelen een beetje grof, dan doop je de bovenkant van het koekje eerst in het eiwit en dan door de gemalen amandelen en zet dit op een bakplaat.
zo werk je alle koekjes af en dan verwarm je de oven op 175 gr, bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min de oven.ze moeten licht van kleur blijven maar wel hard aanvoelen.
wederom krijg je hier veel koekjes uit, dus je kan het beste de ingredienten halveren als je ze voor het eerst maakt.
deze koekjes nemen best veel tijd in beslag maar zijn wel de moeite waard.
posted by sihamkleuter on 26-03-2006
ziet er goed uit!
posted by hannan on 26-03-2006
Jah ziet er zeker lekker uit?maaar wanneer komt het recept
posted by esmaatje on 26-03-2006
plaats maar snell het recept! 😀
posted by pareltje on 27-03-2006
het recept staat er,mochten de dames nog iets willen weten dan hoor ik het wel 😀
posted by ellouisa on 27-03-2006
ziet er lekker uit!
posted by ceuta on 01-04-2006
IK ga deze ook maken inchallah je doet ze toch niet versieren zoals normaal bij lka3b?Met pincet bedoel ik dan he..Ik hoor het wel ze zien er erg leuk uit.
posted by wafaak on 18-04-2006
merciiiiiiiiiiiiii je nr comprend pas la langue mais j assaye
posted by pareltje on 05-05-2006
sorry ceuta een beetje laat :bloos:
nee ik versier het niet met een pincet,je kan het eventueel wel doen als je wilt.
posted by sadiye on 09-10-2008
hallo islaamparel kan ik ipv mazhar ook gewoon iets anders gebrijken?
posted by sadiye on 05-02-2011
ik wil deze koekjes ook uitgaan proberen hoe dun moet je die deeg gaan uitrollen?