Rode linzensoep
2006-10-06- Cuisine: Turkse
- Course: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 ui fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 stokje kaneel
1 fijngesneden tomaat
1 klein blikje tomatenpuree
3 kommen rode linzen
3 kleine aardappels in blokjes
zout, zwarte verse peper naar smaak
room en koriander om te garneren
Method
Step 1
Bak de ui, kanaal en knoflook in wat olijfolie op middel vuur tot het glazig is. Doe daarna de linzen erbij, de tomaat en tomatenpuree en bak dit voor 5 minuten aan. Voeg daarna water erbij tot de linzen helemaal onder staan (evt. moet je regelmatig kijken of er genoeg water is en dan moet je water toevoegen). Voeg zout en peper toe.
Laat dit voor 1/2 uur koken en voeg dan de aardappel erbij. Laat dit zeker nog een 1/2 uur koken zodat alles is stukgekookt. Proef of er genoeg zout/peper in zit en garneer met room en koriander.
posted by ellouisa on 06-10-2006
lekker!!
posted by Marisah on 06-10-2006
sorry foto lukt niet, zegma fatal error ofzo???
posted by Juffie on 06-10-2006
klinkt inderdaad lekker, is het turks of tunesisch?
posted by Rzinia on 11-10-2006
heeft iemand het al geprobeerd? en??
posted by MADAME CUISINE on 12-10-2006
Marisah, misschien moet je de foto eerst verkleinen.