Rijst met zoet kip en bruine bonen
2009-09-15- Cuisine: Surinaamse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- pak rijst
1/2k kleine kippenpootjes (kipfilet)
2 uien
2 tomaten
beetje peterselie
1 pot bruine bonen(sperziebonen)
blokje TuinkruidenBouillon
1/2 Madame Jeanette
1/2L ketjap manis
3 eL suiker
boter
Method
Step 1
Marineer de kippenpootjes van te voren met ketjap en suiker, ik doe er altijd suiker bij, omdat ik de ketjap niet zoet genoeg vind.(tenzij je ketjap ABC gebruikt) prik een paar keer in de kippenpootjes zodat de ketjap en suiker goed intrekt.
Haal de pootjes uit de saus en bak ze in boter op zacht vuur, voeg later de ketjap waar je ze in gemarineerd heb toe. laat dit op zacht vuur pruttellen, hierdoor absorbeert de kip de smaak. (gebruik boter, zodat de ketjap en suiker niet aanbakken)
Snijd de uien en tomaat in blokjes en bak ze eventjes aan.
Snijd de Madame Jeanette heel erg fijn en voeg deze toe, deze bakje heel kort mee.
Doe dan de fijn gesneden peterselie bij en een halve blokje bouillon.
Als de ui een beetje zacht is geworden voeg je er de bonen aan toe en laat alles op zacht vuur gaar worden.
Zelf voeg ik er ook altijd sperziebonen aan toe deze snijd ik dan wel in kleine stukjes.
Schep de rijst op en schep eerst de bruine bonen op de rijst en doe de kip bovenop. hierdoor smaakt het ook minder pittig.
en voor het mooie kunje je bord versieren.
lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken.
je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd.
je kunt ook kipfilet gebruiken inplaats van pootjes.
de saus waar je de kip in hebt gebakken is zoet, maar is ook lekker om met je rijst te vermengen.
en zo kan iedereen ze eigen draai eraan geven:)
posted by berberzina on 16-09-2009
mh het ziet er heerlijk uit ik ga eens uit proberen
posted by Mohafid on 16-09-2009
me 2
posted by Aliyah on 18-09-2009
ja laat me maar weten hoe je het vond.
posted by koken20 on 27-09-2009
hej ik heb hem gemaakt en we hebben er van gesmult,bedankt voor het recept!
posted by Aliyah on 27-09-2009
blij om te horen bsahtkoem.
posted by alerliefste on 10-11-2009
ik ga het ook maken het ziet er lekker uit!!