Loader

Rijst met zoet kip en bruine bonen

2009-09-15
  • Servings: 4
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • pak rijst
    1/2k kleine kippenpootjes (kipfilet)
    2 uien
    2 tomaten
    beetje peterselie
    1 pot bruine bonen(sperziebonen)
    blokje TuinkruidenBouillon
    1/2 Madame Jeanette
    1/2L ketjap manis
    3 eL suiker
    boter

Method

Step 1

Marineer de kippenpootjes van te voren met ketjap en suiker, ik doe er altijd suiker bij, omdat ik de ketjap niet zoet genoeg vind.(tenzij je ketjap ABC gebruikt) prik een paar keer in de kippenpootjes zodat de ketjap en suiker goed intrekt.

Haal de pootjes uit de saus en bak ze in boter op zacht vuur, voeg later de ketjap waar je ze in gemarineerd heb toe. laat dit op zacht vuur pruttellen, hierdoor absorbeert de kip de smaak. (gebruik boter, zodat de ketjap en suiker niet aanbakken)

Snijd de uien en tomaat in blokjes en bak ze eventjes aan.
Snijd de Madame Jeanette heel erg fijn en voeg deze toe, deze bakje heel kort mee.
Doe dan de fijn gesneden peterselie bij en een halve blokje bouillon.
Als de ui een beetje zacht is geworden voeg je er de bonen aan toe en laat alles op zacht vuur gaar worden.
Zelf voeg ik er ook altijd sperziebonen aan toe deze snijd ik dan wel in kleine stukjes.

Schep de rijst op en schep eerst de bruine bonen op de rijst en doe de kip bovenop. hierdoor smaakt het ook minder pittig.
en voor het mooie kunje je bord versieren.

lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken.
je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd.
je kunt ook kipfilet gebruiken inplaats van pootjes.
de saus waar je de kip in hebt gebakken is zoet, maar is ook lekker om met je rijst te vermengen.
en zo kan iedereen ze eigen draai eraan geven:)

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by berberzina on 16-09-2009

    mh het ziet er heerlijk uit ik ga eens uit proberen

  2. posted by Mohafid on 16-09-2009

    me 2

  3. posted by Aliyah on 18-09-2009

    ja laat me maar weten hoe je het vond.

  4. posted by koken20 on 27-09-2009

    hej ik heb hem gemaakt en we hebben er van gesmult,bedankt voor het recept!

  5. posted by Aliyah on 27-09-2009

    blij om te horen bsahtkoem.

  6. posted by alerliefste on 10-11-2009

    ik ga het ook maken het ziet er lekker uit!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.