Rijst met Tonijn
2005-10-10- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - Rijst ( ongeveer 4 kopjes)
- 2 blikjes tonijn
- 5 tomaten
- 1 grote ui of 2 kleintjes
- paar takjes peterselie
- 1 groene paprika
- 1,5 tl kurkuma
- 1 el komijn
- halve tl zout
- 1 tl chilipoeder
- 2 teentje knoflook
Method
Step 1
Snijd de ui en de paprika in blokjes en bak ze in een pan een beetje bruin, voeg de geperste knoflook en gesneden peterselie toe. Laat dit even op een zacht vuurtje, ontvel de tomaten haal het binnenste eruit en doe ze in de mixer, mix ze tot hele kleine stukjes en doe dit erbij.
Voeg dan ook alle kruiden toe en de tonijn. De tonijn in grote brokken proberen te laten.
Voeg 1/3 longdrink glas water toe. Laat dit nog zo n 10 min pruttelen op middelmatig vuurtje.
Ondertussen de rijst koken, dan de rijst op een bord met de saus erover heen serveren.
Smakelijk eten!!
posted by sihamkleuter on 07-10-2005
ik heb weleen srijst met tonijn als koude salade gegeten, maar op deze manier nooit. Mijn man is een rijst liefhebber dus dit ga ik zeker uitproberen!