Rgaif
2006-04-26- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.4 / 5)
23 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 180 gram meel
50 gram dunne griesmeel (smida)
1 1/2 theelpel zout
1/2 theelepel instant gist
100 ml warm water
Method
Step 1
Doe de bloem en smida in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe de gist en zout in het midden en doe hier een beetje water bij.
Roer dit met vinger toppen en giet steeds een beetje water erbij.
Roer van binnen naar buiten uit.
Dus eerst het gist roeren met jevingers en dan steeds van de zijkanten een beetje meel erbij pakken met je vingers.
Kneed het deeg 10 minuten lang. tot je voelt dat het deeg zacht is.
Verdeel dit in 6 bolletjes en vet ze in met olie.
Laat ze 10 min rusten.
Maak de bolletjes plat en dun. Je moet er bijna doorheen kunnen kijken.
Smeer bona erop en vouw ze dicht als msemen.
Laat dit weer 10 min rusten en in die tussen tijd warm je de koekenpan met olie op.
Vul deze half met olie, want de rgaif moeten zwemmen.
Doe 1 rgaif erin en lepel met een lepel olie over de rgaif heen.zodat dezegaat opbollen.
Keer om en bak beide kanten lichtbruin.
Leg dit op keukenpapier en dep met een keukenrol.
Strooi de honing erover en de amandel schaafjes.
Eet smakelijk!!
posted by MADAME CUISINE on 28-04-2006
waauw, dat ziet er echt luchtig uit van binnen, met veel laagjes die los van elkaar zijn!!
Goed gedaan!
posted by sami on 28-04-2006
dat is lekker ik heb het een keer in morokko gegeten bij familie het was lekker en luchtig of niet.
posted by zahira on 28-04-2006
ja heerlijk en luchtig en de buitenkant is lekker krokant!!
posted by fatema on 30-04-2006
salaam ze zien er heerlijk uit. ik heb een vraagje hoevalstuks zijn dat??
posted by zahira on 01-05-2006
ik heb er 6 stuks uitgehaald
posted by fatema on 05-05-2006
oke thankss ga ze zeker maken
posted by moslima75 on 05-05-2006
Salam Wa Alaykoem
IS dit niet het recept van Ceuta?Want zij heeft mij eens dit recept gegeven en die is zooo goed!!OF hebt zij het recept van uw?Mohim recept van Ceuta lukte me meteen ook super luchtig worden ze bij mij!!!
posted by zahira on 08-05-2006
JA, DIT RECEPT HEB IK VAN CEUTA GEHAD.
EN ZE ZIJN SUPER!!
posted by atiya on 22-09-2006
wat bedoel je met instant gist
shoukran
posted by libeluli on 27-09-2006
atiya
instant gist is poedergist en via marokko.nl heb ik vernomen dat 42gr versegist gelijk is aan 7 gram poedergist
veel succes ermee
xxx
posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006
Salam, ik wil dit recept graag uitproberen. Maar moet je de honing eerst warm maken of kun je het er zo op smeren?
posted by sihamkleuter on 13-10-2006
de honing moet eerst warm zijn, dan is het vloiebaarder, en gaat het beter in de rghaif
posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006
Hoeveel honing heb je dan ongeveer nodig? Moet je ze erin dompelen net als chabakia of gewoon de bovenkant met een lepel bestrijken.
posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006
Lastige kokkin ben ik hè, met zoveel vragen.
posted by firdausnoor on 29-11-2008
sallaam hoeveel borden is 180 gr meel, dat bedoel ik nou en dat mijkt mij zo moeilijk om te gaan koken of dingen uitproberen, erg he maar lgair, alvast bedankt aleykom sallaam
posted by sadiye on 29-11-2008
firdausnoor is beter om dat met een weegschaal te gaan wegen met een bord is moelijk.
posted by firdausnoor on 02-12-2008
dzjakallahoe gairan, ik vind het met een bord makkelijker lgair , omdat ik het gwend bent, wordt tijd dat ik hetmet eeen weegschaal doe.ik hou van jullie mijn oegtie’s
posted by sadiye on 06-09-2009
😀