Loader

Pompoensoep

2006-10-05
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten
    3 sneetjes oud witbrood, in blokjes
    1 pompoen (ca. 1 kilo)
    1 ui, grofgehakt
    3 friszure appels (bijv. Granny Smith), in stukken
    2 theelepels gedroogde rozemarijn
    750 ml kruidenbouillon (van tablet)
    1 stokbrood, gesneden
    125 ml Crème fraîche

Method

Step 1

Bereiden

Broodblokjes in kom leggen, overgieten met 500 ml heet water en laten weken. Pompoen met scherp mes in parten snijden. Pitten en draden verwijderen en stukken pompoen schillen. Pompoenvruchtvlees in blokjes snijden. Water uit brood knijpen. In soeppan brood, pompoen, ui, appel en rozemarijn met bouillon aan de kook brengen. Soep afgedekt 40 min. zachtjes koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Stokbrood 5 min. verwarmen. Soep met staafmixer pureren. Crème fraîche door soep roeren en pittig met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stokbrood serveren.

Heerlijke soep voor de koude dagen

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by kadilin on 14-01-2008

    ga ik zeker eens proberen. Krijg hier regelmatig van een vriend van mijn man hele grote pompoenen . Ik kook ze alleen met couscous lekker !!!!!!!!
    Vaak geef ik een gedeelte weg omdat ik niet iets anders weet. Ga dit zeker eens proberen, ben dol op soep .Laat het nog wel eens weten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.