Pompoen soep
2010-12-15- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 8
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 middelgrote pompoen
1 winterpeen
1 middelgrote ui
1 prei
1 selderij
5 takjes peterselie en 5 koriander
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 stukje verse gember
1 blikje mais
4 eetlepels geraspte kokos
2 groente of kippenbouillon blokjes
3 middelgrote aardappels
zout en peper en olijfolie
sambal naar gelang
voor de garnering:
1/2 spitskool kort gebakken met een beetje zout en peper.( het moet lekker knapperig blijven)
kipfilet in hele kleine blokjes knapperig gebakken met een beetje zout en peper.
1/4 van de mais uit blik
en 1 eetlepel van bovengenoemde geraspte kokos
Method
Step 1
Kook ruim 2 liter water.
Ondertussen ga je al het groenten schillen en in blokjes snijden van ongeveer 3 cm. Hoe kleiner hoe sneller gaar.
Doe de olijfolie, en de boullion blokjes in een grote soeppan. Doe alle groenten erbij behalve de 3/4 van de mais. Doe ook de zout en peper en sambal erbij. Laat alles lekker smoren.
Doe het gekookte water erbij als de groenten goed warm(heet) zijn. Als alle groenten gaar zijn doe je de mais en de 3 eetlepels cocos erbij. Na ongeveer 5 minuten mag je alles pureren met een pureerstaaf. De soep mag dik zijn maar niet te dik. (net zo dik als een beslag voor baghrir) Als het te dik is mag je er wat gekookt water bij toevoegen en even laten doorkoken.
De soep is klaar.
De garnering:
Alle ingredienten voor de garnering met elkaar vermengen, en als je de soep serveert 2 grote eetlepels garnering in de soep doen.
Eet smakelijk...!