Loader

Pittige loempia´s

2005-11-20
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 25
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

25 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 klein bamipakketje
    2 kipfilet's
    1 ui
    Kipkruiden
    1 tot 2 el Japanse sojasaus
    Mihoen (moet je zelf even kijken hoeveel)
    Zout (geen peper, je neemt al het pepertje uit het bamipakket)
    1 pak met 30 loempiavellen, die roze, dat zijn de grote vellen (toko)
    Olie om te frituren

Method

Step 1

Smeer de kipfilet in met kipkruiden en bak ze rondom bruin in een braadpan. Doe hierbij de uien en bak ze 2 minuutjes mee. Voeg dan water toe tot de kip goed onder water staat. Breng het aan de kook en voeg dan het bamipakket (snijd de peper in ministukjes) toe.

Laat het op zacht vuur even pruttelen. Leg ondertussen de loempiavellen klaar, ik gebruik altijd twee vellen per loempia.

Maak de mihoen door het 3 minuten in kokend water te doen en dan in een vergiet uit laten lekken en overgieten met koud water.

Giet de kip en groenten af en laat het afkoelen. Scheur dan de kip in kleine stukjes en meng het met de groenten en mihoen. Voeg tenslotte nog de sojasaus en wat zout naar smaak toe en meng het goed.

Neem dan twee loempiavellen op elkaar en leg een hoopje vulling aan een kant. Oprollen zoals op de foto's.

Plak het uiteinde vast met een mengseltje van bloem en water of een losgeklopte eidooier.

Bak ze in ruime olie en eet ze als bijgerecht met chilisaus of met een lekkere salade en frietjes.

Als je wil kan je ook het pepertje weglaten, dan zijn ze niet zo pittig. Gebruik dan wel gewoon zwarte peper.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by Belgica on 06-10-2006

    Lekker ga ik vandag maken

  2. posted by soubai on 13-11-2006

    heb ik in de rasmmadan gemaak waren heerlijk

  3. posted by Miss kouzina on 26-04-2008

    ik ga ze deze week weer maken, ik heb er zo`n zin in. Ik heb ze sinds ramadan bijna niet gegeten…

  4. posted by Miss kouzina on 26-04-2008

    ziet er egt lekker pittig uit

  5. posted by sadiye on 05-09-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.