Pistache- koekjes
2006-01-15- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: ongeveer 35 stuks
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor ongeveer 35 stuks heb je het volgende nodig:
Voor het deeg:
- 150 gram boter
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- meel
De vulling van de koekjes:
(Het is het handigst om de vulling een dag van te voren te maken)
- 150 gram gepelde pistache-nootjes.
- 50 gram amandelen.
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Een paar druppels groene kleurstof
- rozenwater.
Method
Step 1
Voor het deeg:
- 150 gram boter
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- meel
- Meng bovengenoemde ingredienten door elkaar.
- Voeg meel toe totdat het deeg lekker soepel is.
De vulling van de koekjes:
(Het is het handigst om de vulling een dag van te voren te maken)
- 150 gram gepelde pistache-nootjes.
- 50 gram amandelen.
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Een paar druppels groene kleurstof
- rozenwater.
- Maal de pistache en de amandelen heel fijn.
- Meng vervolgens met poedersuiker, vanillesuiker en kleurstof.
- Voeg net zoveel rozenwater toe totdat je van de vulling kleine balletjes kan maken.
- Laat de vulling een kwartiertje staan.
- Maak van de vulling balletjes zo groot als een hazelnoot.
- Maak van het deeg balletjes zo groot als een kleine walnoot.
- Maak een kuiltje in het balletje deeg en stop daar het balletje pistache-vulling in.
- Maak het balletje mooi rond en daarna een beetje plat.
- Snijd het koekje met een scherp mes kruiselings in.
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes een kwartiertje op 175 Graden.
Als de koekjes uit de oven zijn...
- Smeer de zijkanten in met honing.
- Haal de zijkanten door de gehakte pistachenootjes.
Deze koekjes zijn echt
Succes allemaal
posted by Goegie* on 15-01-2006
Je plaatst als geroepen, ik was bezig met koejes uitkiezen om ze vandaag te maken, ik ga er gelijk aan beginnen! 🙂
Ik wilde wel vragen wat je precies bedoelde met het deeg kruiselings snijden, is het gewoon zachtjes op het deeg drukken als vorm van versiering?
posted by Romaisa on 15-01-2006
Als je naar de foto kijkt….
Daarmee bedoel ik dat je met een scherp mes in het koekje gaat snijden.
Veel succes. Ze zijn echt heel lekker!!!
posted by receptenvrouw on 15-01-2006
goegie heeft gelijk je plaats ze op een goed moment ik ga ze ook maken. zo snel mogelijk
posted by Romaisa on 16-01-2006
Veel succes!!
Deze koekjes moeten lukken!!
posted by Goegie* on 17-01-2006
Gelukt zijn ze Alhamdoelilah, en smaken doen ze ook! Allen heb ik de deeg bij mij een beetje te plat gemaakt, had die iets dikker mogen laten..les voor de volgende keer want die komt er zeker! Bedankt voor het receptje Romaisa!
posted by Romaisa on 17-01-2006
Super dat ze gelukt zijn!!!!
En vergeet niet….Oefening baart kunst!!!!
posted by 311276 on 17-01-2006
waar kan je deze groene kleurstof kopen?
posted by 311276 on 17-01-2006
en moet je de boter smelten?
posted by ellouisa on 17-01-2006
kleurstof koop je bij toko´s of marokkaanse winkels.
posted by Goegie* on 17-01-2006
Dankjewel Ellouisa! Daar heb je zeker gelijk in..
posted by 311276 on 18-01-2006
maar hoe krijg je dat deeg nou zo soepel? moet je de boter wel of niet vloeibaar maken op het gasfornuis?
posted by Romaisa on 18-01-2006
De boter hoeft niet gesmolten te worden. Wel is het belangrijk dat de boter op kamertempratuur is. dus…tijdig uit de koelkast halen.
Verder krijg je soepel en zacht deeg door niet te veel meel toe te voegen.Het deeg mag niet kruimelig worden.
Succes ermee!!
posted by 311276 on 18-01-2006
sorry dat ik het vraag ,maar moet er geen nat ingredient bij het deeg? het lijkt namelijk allemaal zo droog, en hoe kan je nou een soepel deeg krijgen met alleen maar droge ingredienten? Ik hoop dat ik meer duidelijkheid kan krijgen.
posted by Romaisa on 19-01-2006
Het natte ingredient is eigenlijk de boter. Die zorgt ervoor dat het een geheel wordt.
Succes ermee!!
posted by 311276 on 19-01-2006
bedankt voor het antwoorden van mijn vragen, nu heb ik meer duidelijkheid. ik ga deze zeker maken en ik hoop dat ze net zo goed lukken als de jouwe.
posted by Romaisa on 19-01-2006
InshaAllah……
Succes ermee en laat ons weten hoe ze zijn gelukt!!!
posted by receptenvrouw on 25-01-2006
ik heb ze gemaakt ze zijn verrukelijkkkk ik ben zo trots op mij zelf de eerste koekje die is gelukt van de recepten die ik van hier heb!!!!!!!!!
posted by mocro Gurl on 10-02-2006
ziet er leker uit
posted by fatimaatjuh on 16-02-2006
is mooi maar, heb je misschien nog meer plaajes van die pistache koekjes hoe je het moet doen?
posted by libeluli on 16-10-2006
salam romaisa, deze koekjes lijken me heeeeeeeeeerlijk, ik g aze inshallah vanvaon voorbereiden en morgen afmaken..
ik laat het je weten dankje voor deze zoetigheid!!!
posted by oumjalil on 18-10-2006
he roamisa ik heb die koekjes van je gemaakt ziet er heerlijk uit. mmoi voor elied vanavond even proeven. echt goed van je
posted by 311276 on 20-10-2006
hoi ik heb een vraagje,
ik heb deze koekjes vandaag gemaakt, maar ik heb de boter wel vloeibaar gemaakt op het fornuis,omdat ik vergeten was of hij nou wel of niet vloeibaar gemaakt moest worden. Is dit een ramp of maakt het niet zoveel uit?
Ik heb ze namelijk nog niet geproefd.
Ik hoop op een reactie.
posted by libeluli on 30-10-2006
salam romaisa, ik heb ze gemaakt en ze zijn echt gruwelijk lekker gewoon, ik heb wel het dubbele deeg gemakt, en ik kreeeg er 80! hihihihi, dat word dus echt smullen, dankjewel lieverd voor dit herlijke recept, een echte aanrader!!!
posted by sadiye on 03-10-2008
ik heb deze koekjes gemaakt zijn echt verukkelijk heerlijk mmmm
posted by oumlaila on 24-11-2008
Gebruiken jullie gezoute of ongezoute pistache. Graag antwoord van iemand! Thanks
posted by rimmel on 05-12-2008
hoi romaisa ik heb ook een vraagje hoeveel meel moet er eigenlijk in.
posted by sadiye on 09-12-2008
je moet er meel in toevoegen totdat je een samenhangend deeg hebt
posted by boukarfi24 on 26-09-2009
ik heb deze koekjes gemaakt zijn echt lekker.
posted by bou on 16-11-2009
salaam 3alikoum, bedoel je met rozewater mazhaar? graag zsm antwoorden, want ik wil ze maken inscha allah, ze lijken heel lekker. chokran
posted by bou on 16-11-2009
salaam 3alikoum,is rozewater hetzefde als mazhaar? rgaar zsm antwoorden, want ik wil ze maken inscha allah, ze lijken heel lekker, chokran
posted by sadiye on 20-11-2009
hoi bou mazhaar is niet hetzelfde als rozenwater.mazhaar is oranjebloesemwater.