Perzik taart
2005-10-19- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - Perzik taart
- Bladerdeeg
- 1 glas crème patissier (banketbakkersroom)
- 2 el boter
- 3 perzik
- abrikozen jam
Ingrediënten crème patissier (banketbakkersroom):
Voor 500 gr:
- 550 ml melk
- 30 gr maizena
- 6 eierdooiers
- 10 gr bloem
- 1 vanillestokje
- 125 gr suiker
- 15 gr boter
Method
Step 1
Bereiding Crème patissier
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en romig zijn. Zeef de maizena en de bloem erboven en meng goed. Doe de melk, de rest van de suiker en het vanillestokje in een pan.
Breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eierdooiermengsel. Giet de massa in een schone steelpan en breng al roeend aan de kook.
Het geheel zal in het begin nog een beetje klonterig zijn, maar glad worden terwijl u roert. Laat 2 min. koken, roer er d boter door en laat afkoelen.
Doe de crème in een schone kom. Dek af met plasticfolie zodat er geen vel wordt gevormd.
Maximaal 2 dagen in de koelkast te bewaren.
Zie de foto's:
Snij de kanten van het deeg zoals in de afbeelding
Beboteren:
Plak de randen zoals in de afbeelding
Prik gaatjes in het deeg met een vork
Crème patissier (banketbakkersroom) over het deeg verdelen
Plaats gesneden abrikozen naast elkaar. Daarna in de oven doen
Gelijk nadat je het uit de oven hebt gehaald, Afsmeren met abrikozen jam
Eindresultaat
posted by ceuta on 19-10-2005
ziet er heelijk uit
posted by ellouisa on 19-10-2005
deze lijkt me heerlijk
posted by oortje31 on 19-10-2005
zit er weer erg lekker uit, maar wat is
creme patiserie en waar koop je dat ?
posted by chefkokkin on 19-10-2005
ik vraag me af waar je deze bladerdeeg kunt kopen?
posted by sihamkleuter on 20-10-2005
he oortje creme pateserie is gewoon blaqderdeeg. Hier in n hebben we kleine vierkantjes (en dunner) in Belgie hebebn ze grotere en iets dikker
posted by jolinde on 20-10-2005
creme patiserie = banketbakkersroom
als ik me niet vergis , of pudding
posted by sihamkleuter on 20-10-2005
oh ja sorry, j ehebtgelijk
posted by oemnizar on 20-10-2005
dank je wel jolinde, inderdaad creme patiserie is banketbakkersroom.
Groetjes
posted by nadina23 on 26-09-2008
hoi mensen
ik zie de foto afbeelding niet
hoe komt dat ? help
posted by wafae_gril on 14-10-2008
ik zie het ook niet ik kan je helaas niet helpen
posted by Ahlam on 19-10-2008
hoe maak je creme patisserie klaar, ik heb een pak uit marokko gehaald maar weet niet hoe ik het moet maken.
posted by esmoe on 24-10-2008
ik zie ook geen fotos jmmr…
ja ik wil ook weten hoe je creme patisseië maakt.
posted by mrs. Elmadak on 06-11-2008
ik zie zowel de foto’s als het recept niet…..
posted by sadiye on 06-11-2008
ik kan helemaal niks zien ook geen fotos :S
posted by wafae_gril on 02-09-2009
ja ik ook
posted by sadiye on 02-09-2009
oemnizar komt de fotos nog van deze recept ik kijk elke x op die der is
posted by troep on 18-09-2009
ik zie geen foto!!!!!!!!!!!!!!!! wat moet ik doen
posted by liefje99 on 14-06-2010
ik kan de foto ook niet zien!
posted by saartje2009 on 08-07-2010
hoi mensen
ik zie de foto afbeelding niet
hoe komt dat ? hik zie geen foto!!!!!!!!!!!!!!!! wat moet ik doen
liefje99
help ik zie ook geen fotos jmmr…