Loader

Pasta alla Norma

2006-05-31
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Pasta alla Norma,  is één van de meest bekende en geliefde pastagerechten uit de Siciliaanse keuken. Heerlijke pasta met aubergine en tomaat.!!!

Ingredients

  • 1 aubergine
    Zout en peper
    Bloem
    Pasta (het liefst penne)
    1 blik tomaten (400 gr) of 3 grote verse tomaten, ontveld
    1 ui
    1 teentje knoflook
    Basilicum of Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas
    Olijven

Method

Step 1

Snijd de auberine in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Bestrooi die met zout en leg ze dan in een vergiet om uit te lekken voor een half uurtje (dit is om de bittere smaak eruit te halen). Ondertussen ga je de ui fijnsnijden en de knoflook persen. Die fruit je in wat olie aan. Doe de fijngesneden tomaten uit blik erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen. Pureer de saus dan en breng op smaak met zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden. Spoel de plakjes aubergine goed af met koud water en wrijf het zout eraf. Droog ze af. Haal ze door de bloem en bak in de olie bruin. Doe ze dan bij de saus.
Kook de pasta gaar en schep die door de saus.
Garneren met geraspte kaas en olijven.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by sami on 31-05-2006

    heeeeeeeee dat zit er goed uit .

  2. posted by nouria_24 on 01-06-2006

    Hmm, lekker! Ideetje voor vandaag!

  3. posted by ellouisa on 01-06-2006

    het is heerlijk!

  4. posted by MADAME CUISINE on 03-06-2006

    kan je de aubergine ook zonder te bakken, schillen en bij de saus doen?

  5. posted by ellouisa on 04-06-2006

    ja kan je ook doen

  6. posted by Mvr.Tajina on 09-12-2006

    Heey ellOuisa.
    ik wil het graag een keertje prOberen alleen begrijp ik niet hOe je die aubergine moet maken mt die pasta???
    bOessa.

  7. posted by Mvr.Tajina on 09-12-2006

    Uuhh Ik lust geen aubergine , en daarOm wil ik vragen Of je het Ook zeg maar zOnder aubergine kan maken ????
    Kan je Ook de tOmatensaus met ui en knOflOok gewOon bakken, en dan met de pasta eten ??
    bOessa.

  8. posted by ellouisa on 09-12-2006

    ja je kan ook gewoon de tomatensaus doen, maar dan is het gewoon pasta met tomatensaus hihi

  9. posted by charmoula on 08-07-2009

    “….en schep die door de saus”
    uhm over welke saus hebben we het dan?

  10. posted by gerda on 09-07-2009

    de saus die je hebt gemaakt van de blik tomaten knoflook en de ui etc.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.