Pasta alla Norma
2006-05-31- Cuisine: Italiaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Pasta alla Norma, is één van de meest bekende en geliefde pastagerechten uit de Siciliaanse keuken. Heerlijke pasta met aubergine en tomaat.!!!
Ingredients
- 1 aubergine
Zout en peper
Bloem
Pasta (het liefst penne)
1 blik tomaten (400 gr) of 3 grote verse tomaten, ontveld
1 ui
1 teentje knoflook
Basilicum of Italiaanse kruiden
Geraspte kaas
Olijven
Method
Step 1
Snijd de auberine in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Bestrooi die met zout en leg ze dan in een vergiet om uit te lekken voor een half uurtje (dit is om de bittere smaak eruit te halen). Ondertussen ga je de ui fijnsnijden en de knoflook persen. Die fruit je in wat olie aan. Doe de fijngesneden tomaten uit blik erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen. Pureer de saus dan en breng op smaak met zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden. Spoel de plakjes aubergine goed af met koud water en wrijf het zout eraf. Droog ze af. Haal ze door de bloem en bak in de olie bruin. Doe ze dan bij de saus.
Kook de pasta gaar en schep die door de saus.
Garneren met geraspte kaas en olijven.
posted by sami on 31-05-2006
heeeeeeeee dat zit er goed uit .
posted by nouria_24 on 01-06-2006
Hmm, lekker! Ideetje voor vandaag!
posted by ellouisa on 01-06-2006
het is heerlijk!
posted by MADAME CUISINE on 03-06-2006
kan je de aubergine ook zonder te bakken, schillen en bij de saus doen?
posted by ellouisa on 04-06-2006
ja kan je ook doen
posted by Mvr.Tajina on 09-12-2006
Heey ellOuisa.
ik wil het graag een keertje prOberen alleen begrijp ik niet hOe je die aubergine moet maken mt die pasta???
bOessa.
posted by Mvr.Tajina on 09-12-2006
Uuhh Ik lust geen aubergine , en daarOm wil ik vragen Of je het Ook zeg maar zOnder aubergine kan maken ????
Kan je Ook de tOmatensaus met ui en knOflOok gewOon bakken, en dan met de pasta eten ??
bOessa.
posted by ellouisa on 09-12-2006
ja je kan ook gewoon de tomatensaus doen, maar dan is het gewoon pasta met tomatensaus hihi
posted by charmoula on 08-07-2009
“….en schep die door de saus”
uhm over welke saus hebben we het dan?
posted by gerda on 09-07-2009
de saus die je hebt gemaakt van de blik tomaten knoflook en de ui etc.