Paella
2009-07-14- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 300 gram snelkook rijst
300 kipfilet in blokjes (mogen ook kipvleugels zijn)
klein bakje grote garnalen
de helft van een klein blikje tomatenpuree
blikje veld erwtjes (bonduell)
1 rode of oranje paprika (in blokjes)
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngeperst)
kipkruiden (die rode)
1 VIS bouillonblok
witte peper, 1 tl kurkuma, mespuntje saffraan, eventueel zout naar smaak
1 eetl fijngehakte koriander
Method
Step 1
Bestrooi de kip met de kipkruiden
* doe in een ruime pan een beetje (olijf)olie, fruit hierin de ui en de knoflook doe de kip erbij en bak deze om en om aan
* doe de paprika erbij en bak deze 2 min mee
* doe de garnalen er bij even omscheppen
* dan doe je de kruiden (behalve de koriander) en het boullionblok erbij
* tomaten puree erbij en even omscheppen
* dan doe je de rijst erbij en water (kijk op het pak hoeveel water je nodig hebt voor 300 gram rijst)
* laat dit zachtjes koken tot het water bijna weg is voeg nu de doperwtjes en de koriander toe
* hierna goed omroerentot het water helemaal verdampt is (goed omscheppen anders gaat het aan de bodem plakken)
* TIP
* serveer met partjes limoen
je kan er ook andere vis soorten bij doen (bijv. inplaats van de kip kan je ook zalm ofzo gebruiken)
eet smakelijk
posted by oma on 14-07-2009
hummmmm ziet lekker uit
posted by salwa27 on 05-09-2009
is zeker het proberen waard