Overheerlijke griesmeelcake
2014-01-31- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
15 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Overheerlijke griesmeelcake
Ingredients
- - 500 gram griesmeel
- 3 eieren
- 325 gram suiker
- 325 ml zonnebloemolie
- een half liter volle yoghurt
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillepoeder
- gesmolten chocolade (1 reep is voldoende)
- hagelslag (om er boven op te strooien)
Method
Step 1
Pak een kom doe daar de eieren 1 voor 1 in, dan de suiker en de vanillesuiker en later de olie en de yoghurt. Vervolgens doe je de griesmeel erbij en dan de bakpoeder. Dit mix je heel goed door elkaar!
Vet een bakvorm in en doe hier het beslag in.
Doe dit in de oven voor 20 a 25 minuten op 175 graden!
Op een laag vuurtje laat je de water koken en voeg je er een theelepel suiker er aan toe. (Dit doe je op de cake voordat je de chocolade erover heen doet)
*Haal het uit de oven en doe de water/suiker mengsel erop en laat dit even afkoelen. Later doe je er de gesmolten chocolade erover heen en bestrooi dit met hagelslag.
Bsahatkoum
posted by MadamS on 06-03-2014
Hoeveel water look je op het laatst met de suiker?