Loader

Overheerlijke griesmeelcake

2014-01-31
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Overheerlijke griesmeelcake

Ingredients

  • - 500 gram griesmeel
    - 3 eieren
    - 325 gram suiker
    - 325 ml zonnebloemolie
    - een half liter volle yoghurt
    - 1 zakje bakpoeder
    - 1 zakje vanillepoeder
    - gesmolten chocolade (1 reep is voldoende)
    - hagelslag (om er boven op te strooien)

Method

Step 1

Pak een kom doe daar de eieren 1 voor 1 in, dan de suiker en de vanillesuiker en later de olie en de yoghurt. Vervolgens doe je de griesmeel erbij en dan de bakpoeder. Dit mix je heel goed door elkaar!
Vet een bakvorm in en doe hier het beslag in.
Doe dit in de oven voor 20 a 25 minuten op 175 graden!
Op een laag vuurtje laat je de water koken en voeg je er een theelepel suiker er aan toe. (Dit doe je op de cake voordat je de chocolade erover heen doet)

*Haal het uit de oven en doe de water/suiker mengsel erop en laat dit even afkoelen. Later doe je er de gesmolten chocolade erover heen en bestrooi dit met hagelslag.
Bsahatkoum

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by MadamS on 06-03-2014

    Hoeveel water look je op het laatst met de suiker?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.