Ovenschotel met aardappel en spinazie
2006-11-12- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.9 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 pak aardappelschijfjes (700 gr, zo'n dubbelpak)
1 pak gehakte spinazie (diepvries, 450 gr)
1 klein pakje room
1 teentje knoflook of 1/2 tl knoflookpoeder
Zout en peper
Geraspte kaas
Method
Step 1
Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelschijfjes. Bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de room met de uitgeperste knoflook of knoflookpoeder. Ontdooi de spinazie in de magnetron of in een pannetje en schep dat over de aardappelschijfjes. Strijk het glad.
Giet hierover de room en meng het een beetje door elkaar, wel zorgen dat de spinazie boven blijft zitten, maar dat de aardappels ook wat room krijgen.
Bestrooi met geraspte kaas en zet de schotel voor 40-60 minuten in de oven.
posted by amina12 on 16-11-2006
lekketr badankt
posted by sennar on 07-12-2006
Hoi ellouisa, Ik heb een vraagje, wat voor room gebruik je hier. Ik heb nl in de winkel gekeken en daar hadden ze alleen slagroom en creme fraiche. Ik heb uiteindelijk kookroom gepakt, maar dat zat in een bijzondere flesje. Is dit goed?
posted by ellouisa on 07-12-2006
room en slagroom is hetzelfde. iK gebruik zelf die pakjes van de lidl (blauwe pakjes), maar je kan ook kookroom nemen idd.
posted by petra on 11-06-2007
het is heerlijk heb nog een uitje er bij gedaan