Loader

Oven schotel met kofte

2008-07-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Om te bakken:
    Olie voor in de koekepan
    1 aubergine
    1 courgette
    4 aardappelen
    voor de kofte:
    500 gram rundergehakt
    1 fijn gesnipperd ui
    1 ei
    2 fijn gestampte beschuit
    1 teentje knoflook
    zout
    kruiden (wat je zelf lekker vind)
    Voor de saus:
    3 a 4 gezeefde tomaten
    1 fijn gesnipperd of geraspte ui
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel tomatenpuree
    zout
    kruiden (wat je zelf lekker vind)
    1 halve glas water

Method

Step 1

Snijd de aubergine, courgette en aardappelen in gelijk plakjes(aardappelen eerst schillen). Bak deze goed bruin in de koekepan met olie. Vervolgens laat je het vet uitlekken op keukenpapier.

Doe de ingredienten van de kofte bij elkaar en maak de kofte. Maak ook kleine schijfje ter groote van de aubergine etc. Bak deze ook in de koekepan met weinig olie.
leg deze koftes ook apart.

Vervolgens voor de saus, bak de uien, knoflook, de tomaten. Doe er vervolgens de tomaten puree, de kruiden, zout en water er door en laat het zachtjes koken. Na 5 min. is het klaar.

Maak een bergje door eerst 1 aubergine schijfje, kofte, courgette en dan aardappel schijfje te gebruiken. Vevolgens prik je in het midden met een cocktail stoker. Zo ga je verder totdat je glazen ovenschaal helemaal gevuld is. vervolgens doe je het sausje eroverheen en bak je het in het midden van de oven op 180 graden 30 min. Let op dat er wel genoeg vocht in zit.
Eet smakelijk

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.