Opgerolde broodjes met hartige vulling
2007-10-15- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 10 stuks
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 vol kopje bloem
1 vol kopje smida
beetje gist
2 kopjes lauw water
beetje zout
scheutje olijfolie ( maakt het deeg lekker smeuig)
Voor de vulling kan je eigenlijk naar eigen keuze van alles gebruiken bijvoorbeeld;
Kipfilet met paprika en uitjes , zout en kruiden naar eigen keus: Bij kip bijvoorbeeld zijn kerriekruiden lekker.Gehakt met uien en paprika .
Blikje tonijn met uitjes en paprika
ook lekker om courgette of aubergines toe te voegen
geraspte kaas
tomatensaus ( koop je in kleine kartonnen pakjes in de supermarkt)
Method
Step 1
BISMILLAH
gist oplossen in een beetje lauw water
bloem en smida mengen met het zout
in het midden een kuiltje maken en de gist toevoegen
water toevoegen en van het geheel een soepel deeg kneden
Voeg het scheutje olijolie pas op het laatst toe en kneed het deeg nog even door.
een half uurtje laten rijzen.
In die tijd kan je de vulling van keuze bereiden. Uitje in een beetje olie fruiten, naar keuze kip of gehakt toevoegen en licht aanbraden.
Paprika, courgette of aubergine in reepjes snijden niet te klein en ook deze licht voorbakken in een beetje olie laat ze een beetje uitlekken in een vergiet.
Het deeg op een met bloem bestrooide werplek uitrollen met een deegroller tot een plak van ongeveer 20x30cm
bestrijk deze dun met een paar lepels tomatensaus ( net zoals bij een pizza) en leg de vulling in het midden, vouw één helft over de vulling en dan de andere.
Snij de rol in 10 plakken van ongeveer 2 cm, leg deze op een ingevet bakblik. Maak de onderkant van de plak een beetje dicht door gewoon met je vingers het deeg nar elkaar toe te trekken
Bestrijk de randen met een klein beetje olijfolie en bestrooi ze met geraspte kaas.
Je krijgt een heel leuk effekt als je de broodjes in een krans op het bakblik legt, ze rijzen nog tijdens het bakken.En komen dan als het ware tegen elkaar aan. Op een grote schaal staat dat erg leuk en ieder breekt gewoon zijn eigen broodje af.
zijn echt heel smakelijk en je kan ze op vele manieren varieren naar eigen smaak. Ik heb er niet eerder aan gedacht. Waren tijdens de ramadan zeker heel lekker geweest. Ik heb ze zelf een aantal malen gemaakt.
posted by Zahraa on 25-10-2007
Klinkt lekker en makkelijk, bedankt ! Als je ze weer eens maakt zou je dan een foto willen maken 😉
posted by kadilin on 28-10-2007
ik reageer een beetje laat was een weekje op vakantie naar nederland en was van plan een camera te kopen heb echter geen tij gehad en ben ook nog ziek geworden. Maar bij gelegenheid zal ik dat zeker doen
posted by Alie on 19-07-2009
kan iemand mij vertellen wat smida is.
wil het recept graag maken met de ingredienten die er in het recept staan:)