Loader

Opgerolde broodjes met hartige vulling

2007-10-15
  • Servings: 10 stuks
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 vol kopje bloem
    1 vol kopje smida
    beetje gist
    2 kopjes lauw water
    beetje zout
    scheutje olijfolie ( maakt het deeg lekker smeuig)
    Voor de vulling kan je eigenlijk naar eigen keuze van alles gebruiken bijvoorbeeld;
    Kipfilet met paprika en uitjes , zout en kruiden naar eigen keus: Bij kip bijvoorbeeld zijn kerriekruiden lekker.Gehakt met uien en paprika .
    Blikje tonijn met uitjes en paprika
    ook lekker om courgette of aubergines toe te voegen
    geraspte kaas
    tomatensaus ( koop je in kleine kartonnen pakjes in de supermarkt)

Method

Step 1

BISMILLAH

gist oplossen in een beetje lauw water

bloem en smida mengen met het zout

in het midden een kuiltje maken en de gist toevoegen

water toevoegen en van het geheel een soepel deeg kneden

Voeg het scheutje olijolie pas op het laatst toe en kneed het deeg nog even door.

een half uurtje laten rijzen.

In die tijd kan je de vulling van keuze bereiden. Uitje in een beetje olie fruiten, naar keuze kip of gehakt toevoegen en licht aanbraden.

Paprika, courgette of aubergine in reepjes snijden niet te klein en ook deze licht voorbakken in een beetje olie laat ze een beetje uitlekken in een vergiet.

Het deeg op een met bloem bestrooide werplek uitrollen met een deegroller tot een plak van ongeveer 20x30cm

bestrijk deze dun met een paar lepels tomatensaus ( net zoals bij een pizza) en leg de vulling in het midden, vouw één helft over de vulling en dan de andere.

Snij de rol in 10 plakken van ongeveer 2 cm, leg deze op een ingevet bakblik. Maak de onderkant van de plak een beetje dicht door gewoon met je vingers het deeg nar elkaar toe te trekken

Bestrijk de randen met een klein beetje olijfolie en bestrooi ze met geraspte kaas.

Je krijgt een heel leuk effekt als je de broodjes in een krans op het bakblik legt, ze rijzen nog tijdens het bakken.En komen dan als het ware tegen elkaar aan. Op een grote schaal staat dat erg leuk en ieder breekt gewoon zijn eigen broodje af.

zijn echt heel smakelijk en je kan ze op vele manieren varieren naar eigen smaak. Ik heb er niet eerder aan gedacht. Waren tijdens de ramadan zeker heel lekker geweest. Ik heb ze zelf een aantal malen gemaakt.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by Zahraa on 25-10-2007

    Klinkt lekker en makkelijk, bedankt ! Als je ze weer eens maakt zou je dan een foto willen maken 😉

  2. posted by kadilin on 28-10-2007

    ik reageer een beetje laat was een weekje op vakantie naar nederland en was van plan een camera te kopen heb echter geen tij gehad en ben ook nog ziek geworden. Maar bij gelegenheid zal ik dat zeker doen

  3. posted by Alie on 19-07-2009

    kan iemand mij vertellen wat smida is.
    wil het recept graag maken met de ingredienten die er in het recept staan:)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.