Loader

Ontbijtkoek

2009-09-02
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *cakevorm van 20 x 10 cm
    *vetvrij papier
    *250 g zelfrijzend bakmeel
    *2 theelepels kaneel
    *½ theelepel kruidnagelpoeder
    *½ theelepel nootmuskaat
    *100 g bruine basterdsuiker
    *100 g bloemenhoning
    *½ dl melk

Method

Step 1

De cakevorm invetten met margarine en dun met bloem bestrooien.
Het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kruiden zeven.
De basterdsuiker, de honing en de melk toevoegen en dit tot een soepel beslag roeren. Het beslag in de cakevorm scheppen.
Een velletje vetvrij papier invetten en op het beslag leggen.
De vorm onderin een matig warme oven (160°C) schuiven en de koek 1 à 1¼ uur bakken. Na ± ¾ uur het papiertje eraf halen.
De koek op een rooster uit laten dampen en de koek in aluminiumfolie bewaren.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by Azzouzi on 03-09-2009

    Wat is bloemenhoning?

    Manar

  2. posted by sadiye on 03-09-2009

    kan er geen andere honing in?

  3. posted by Dounya101 on 03-09-2009

    Tuurlijk wel Sadiye…

    het is echt heerlijk, heb hem gisteren gemaakt

  4. posted by gerda on 03-09-2009

    smaakt het echt naar ontbijtkoek of meer naar kruidkoek

  5. posted by sadiye on 08-09-2009

    hallo dounya ik zie dat er ook geschaafde amandelen erop zitten hoe doe je dat erop?

  6. posted by sadiye on 08-09-2009

    ik ben deze nu aan het maken voor sahur hij zit in de oven ben benieuwd 😀

  7. posted by sadiye on 09-09-2009

    ik heb deze gemaakt en hij is echt lekker zijkanten waren wel keihard net als steen hahahhaha die heb ik weggegooid 😀

  8. posted by Dounya101 on 09-09-2009

    hahah Sadiye goed zo!!!!!!!

    dikke kus

    de zijkanten waren bij mij ook zo hard. hihi

  9. posted by smullerd on 19-09-2009

    hoeveel zout moet er in

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.