Olijfolie met zongedroogde tomaten
2012-05-09- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Ja -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 koppen Bioli Creta extra Virgin olijfolie.
- 6 gedroogde en in kleine stukjes gesneden tomaten.
- 2 eetlepels kappertjes.
Method
Step 1
1. Gebruik kleine tomaten en veeg ze met een zachte doek schoon. Halveer of snij ze, als ze erg groot zijn, in vier stukjes.
2. Leg de tomaten op een houten ondergrond of op een stromatje. Bestrooi ze met grof zout, bedek ze met een tulen doek en laat ze zo lang in de zon drogen, totdat ze al hun vocht verloren hebben.
3. Het is aan te bevelen de tomaten 's avonds binnen te halen, zodat ze door de nachtdauw niet zacht kunnen worden. Al naar gelang de zonneschijn en de grootte van de tomaten zijn 8-12 dagen droogtijd nodig.
4. Schik in een glazen pot afwisselend een laag tomaten met een laagje kappertjes en vul dit vervolgens aan met olijfolie.
5. Doe de glazen pot goed dicht en zet hem, tot gebruik, twee weken lang weg op een donkere en koele plek.