Loader

Notensalade

2006-02-07
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Rijst- en tonijnsalade

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

  • Spaanse aardappelsalade

    Spaanse aardappelsalade

  • Turkse komkommer salade

    Turkse komkommer salade

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 kleine krop eikenbladsla
    200 gr kastanjechampignons
    2 sjalotjes
    2 eetl. notenolie of olijfolie
    100 gr witte druiven
    2 eetl.gehakte peterselie
    100 gr blauwe druiven
    150 gr geitenkaas (of feta of roomkaas)
    50 gr walnoten
    10 zwarte olijven
    dressing:
    4 eetl. olijfolie
    2 eetl. wijnazijn
    1 eetl. medium sherry
    1 theel. honing
    peper en zout

Method

Step 1

Was de sla en laat deze goed uitlekken. Borstel de champignons, halveer ze of snijd ze in vieren. Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie. Fruit de sjalotjes en roerbak daarna de paddestoelen 2 minuten.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Bewaar enkele noten voor garnering en hak de rest fijn. Roer de gehakte noten door de dressing.

Was de druiven. Snijd de geitenkaas in blokjes of verkruimel de kaas.
Verdeel de sla over 4 borden. Schep de dressing door het paddestoelenmengsel met de helft van de peterselie en de druiven en verdeel het over de sla.
Verdeel de kaas erover en garneer met noten, olijven en de rest van de peterselie.

Serveren met brood naar keuze.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by culimam on 07-02-2006

    De sherry kan je weglaten als je deze niet mag of wilt. Dat heeft geen effect op de smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.