Loader

Notencarres

2008-10-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *100 gram suiker
    *150 gram roomboter
    *150 gram gehakte walnoten
    *3 eiwitten
    *70 gram bloem
    *1 zakje vanillesuiker
    Voor de topping:
    *150 gram poedersuiker
    *3 eigelen
    *chocoladehagelslag

Method

Step 1

Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanillesuiker.
Vermeng de gehakte walnoten met de bloem en voeg toe aan het boter/suikermengsel en mix goed door elkaar.

Klop de eiwitten stijf en schep dat door het notenmengsel.
Beboter en bebloem een vierkante bakvorm en stort daar het beslag in.

Laat ongeveer 20 minuten bakken in een matig warme oven gedurende 20 minuten. Kijk af en toe en haal de cake er uit als ze net bruin begint te worden.
Laat afkoelen.

Bereid de topping:
Mix in een kom de eigelen met de poedersuiker tot een wit mengsel. Bestrijk de notencake met dit glazuur en bestrooi het vervolgens met de hagelslag.

Laat drogen en snijd de notencake in vierkante stukken.

Plaats elk stuk evt. in een papieren cakevormpje.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by oma on 14-10-2008

    hummmm ziet lekker uit een makkeijk

  2. posted by martine on 15-10-2008

    lekker zeg die ga ik zeker een keer maken

  3. posted by sadiye on 31-07-2009

    😀

  4. posted by ZOHRA78 on 21-09-2009

    Hallo,

    Mebrok al-haid. Zo deze ziet er erg lekker uit en makkelijk. Zijn deze gebakjes hard of zacht? Kan ik deze ook in taart vorm maken? Ik ga proberen, dat is zeker.

  5. posted by sadiye on 21-09-2009

    hoi zohra..
    ja dit is lekkere zachte cake en je kan een taart vorm gaan gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.