Notencarres
2008-10-14- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *100 gram suiker
*150 gram roomboter
*150 gram gehakte walnoten
*3 eiwitten
*70 gram bloem
*1 zakje vanillesuiker
Voor de topping:
*150 gram poedersuiker
*3 eigelen
*chocoladehagelslag
Method
Step 1
Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanillesuiker.
Vermeng de gehakte walnoten met de bloem en voeg toe aan het boter/suikermengsel en mix goed door elkaar.
Klop de eiwitten stijf en schep dat door het notenmengsel.
Beboter en bebloem een vierkante bakvorm en stort daar het beslag in.
Laat ongeveer 20 minuten bakken in een matig warme oven gedurende 20 minuten. Kijk af en toe en haal de cake er uit als ze net bruin begint te worden.
Laat afkoelen.
Bereid de topping:
Mix in een kom de eigelen met de poedersuiker tot een wit mengsel.
Bestrijk de notencake met dit glazuur en bestrooi het vervolgens met de hagelslag.
Laat drogen en snijd de notencake in vierkante stukken.
Plaats elk stuk evt. in een papieren cakevormpje.
posted by oma on 14-10-2008
hummmm ziet lekker uit een makkeijk
posted by martine on 15-10-2008
lekker zeg die ga ik zeker een keer maken
posted by sadiye on 31-07-2009
😀
posted by ZOHRA78 on 21-09-2009
Hallo,
Mebrok al-haid. Zo deze ziet er erg lekker uit en makkelijk. Zijn deze gebakjes hard of zacht? Kan ik deze ook in taart vorm maken? Ik ga proberen, dat is zeker.
posted by sadiye on 21-09-2009
hoi zohra..
ja dit is lekkere zachte cake en je kan een taart vorm gaan gebruiken.