Nasiballen
2006-09-25- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.3 / 5)
22 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 400 gram rijst (gebroken rijst, of kleine korrel)
1 zakje nasikruiden
zout op smaak
sambal
1 ui
beteje kosbar of ma3dnous
kipfilet
paprika
meel
paneermeel
eieren
Method
Step 1
- kook de rijst totdat het plakkerig is (dus te gaar koken)
- laat de rijst afkoelen
- snij d erode paprika in blokjes en raps het ui in een pannetje
- laat de rode paprika en ui in d epan bakken
- snij de kipfilet in hele kleine blokjes (je kan ook gehakt gebruiken ipv kipfilet)
- doe d ekipfilet bij in de pan
- doe er het zakje nasikruiden bij
- doe er saffraan bij
- doe zout op smaak bij
Laat de kipmengsel afkoelen. Doe dan de kipmengsel bij de plakkerige rijst.proef of er genoeg smaak aan zit (beetje te vele zout isbeter want het moet nog door de meel, en dan verliest het altijd wat smaak.)
voeg de sambal ook naar smaak toe.
- klop 5 eieren los in een kom.
- doe in ene groote diepe bord (of schaal) een beetje meel, met veel paneermeel mengen.
- maak van de rijst/kipmengsel kleine balletjes.
- hala de balletje sdoor het ei
- en haal het daarna door de meel/paneermeel heen
- gebruik veel paneer meel
Laat de balletjes opstijven in de koelkast voordat je ze eop hoog vuur in olie bakt.
Vries de balletje sin, en je kan ze daarna gewoon bevroren in d eolie doen.
Ik heb een hele lading gemaakt en ingevroren. i saltijd handig!
eet smakelijk
posted by oortje31 on 26-09-2006
ze waren erg lekker!!
posted by sihamkleuter on 26-09-2006
heb je ze gemaakt? die van mij waren een beetje flauw.
Morgen ga ik garnalenkroketje smaken, als ze lukken zet ik het recept erop
posted by ellouisa on 27-09-2006
lijkt me lekker! Ga ze eens proberen en dan wat meer sambal erbij ofzo 😉
posted by miss ikkie on 27-09-2006
dit recept wil ik zeker inshallah van de week proberen lekker voor in de ramadan
posted by MAMAKE2006 on 29-09-2006
moet het een diepe pan zijn met véél olie?
posted by sihamkleuter on 29-09-2006
Ja gewoon net als je frietjes bakt.
posted by sihamkleuter on 29-09-2006
De nasiballen moeten dus ondergedompeld zijn
posted by MAMAKE2006 on 29-09-2006
Hé SK, de nasiballen waren héééérlijk, mijn man kon er niet van afblijven!! Thx
posted by sara6 on 30-09-2006
nou meiden heb ze gemaakt, eff kijken hoe ze vanavond smaken.Thanks voor het recept 😉
posted by moslima27 on 01-10-2006
hee dames kunnen ze ook met garnalen worden gemaakt
posted by sami on 02-10-2006
hallo ik heb ze gemaakt en ze waaren lekker,meid.
posted by Juffie on 05-10-2006
Siham, ze waren herlich…thanks!!
posted by Juffie on 05-10-2006
trouwens moslima, ik heb ze ook met vis gemaakt, dus denk dat het met garnalen kan, maar snij ze wel klein, anders valt de rijstbal uit elkar
posted by amiradonia on 07-07-2007
ik heb de nassiballen ook net gemaakt heerlijk dankjewel voor het recept sk.
posted by Ravermoslima on 27-09-2007
zoveel goeie complimenten amai ik ga ze zeker uitbroberen u hoort dan nog wel van mij .
GROETJES
posted by nador girl on 08-10-2007
ik heb ze ook gemaakt ze waren lekkerrrrrrrrrrrrrr thnx…
posted by bouchra1 on 05-11-2008
ik heb ze gegeten bij mijn nicht voor de eerste keer, en nu ga ik ze zeker zelf thuis maken.. overheerlijk.. besaha allemaal
posted by hananne on 01-05-2009
ik ga ze morgen proberen ben heel erg beniewd of het lukt als het lukt of niet hopelijk niet dan zal ik het zeggen
dag
posted by sisigirl on 03-05-2009
hai
ik heb ze gemaakt toen ik er balletjes van maakte vlogen ze uit elkaar hebben jullie messchien een idee hoe dat komt
posted by saadia29 on 05-09-2009
oh god, die goeie ouwe tijd hahah
posted by sadiye on 05-09-2009
hahahahahaha
posted by saadia29 on 05-09-2009
Ik ben zu nu aan het maken hmmmmmmm
posted by hanan1977 on 10-09-2009
kan je aangeven hoeveel kipfilet je nodig hebt voor bovenstaand recept.