Loader

Mussakhan

2012-10-25
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Musakhan is een palestijns recept met kip brood en groenten

Ingredients

  • 4 kippenbouten
    platte Turkse of marokkaans brood (TIP je kunt dit ook met tortila wraps maken)
    2grote uien
    koriander
    2 tomaten
    knoflook
    olijfolie
    sumuc, koriander, gember, rode peper, zout, zwarte peper 
    citroensap

Method

Step 1

kook de kip gaar 1/anderhalf uur

maak een kommetje met citroensap alle kruiden en was de kip in dit mengsel laat het een dag of halve dag marineren.

smeer olijfolie op het brood rasp de knoflook en smeer dat ook over het brood, snijd een beetje koriander en versier het brood ermee

doe de kip in een ovenschaal en laat het ongeveer een half uur tot 3kwartier bakken.

ondertussen snijd je de tomaten ui en koriander en doet hier dezelfde kruiden bij wat je bij de kip deed.

ik heb het gebakken met ghee(smen) maar als je het niet hebt kun je dat ook in andere boter doen. doe de groenten in de pan en voeg wat boulioun van de kip toe zet een deksel op de pan totdat de ui zacht is.

voeg de ui+het vocht over het brood heen en leg 1 kippenbout door de helft op het brood.en doe dat samen nog ongeveer 6-7 minuten in de oven.

EN ETEN MAARR

 

Dit is een andere versie dan de originele !!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.