Msemen gevuld met kip
2005-10-05- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating
(4.2 / 5)
69 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor het deeg:
- 500 Gram bloem
- 200 gram fijn griesmeel (smida)
- zout., 2 theelepels, gok ik…
- lauw-warm water, uit de kraan.
- Zonnebloemolie/olijfolie
Voor de vulling:
- 1 kip
- 2 uien
- 1 groene en 1 rode paprika
- 1 prei
- eventueel champignons of wortel
- kesbour / ma3dnous
- Olijfolie / zonnebloemolie
- 1 volle theelepel peper
- 2 volle theelepels gember
- 1 theelepel kipkruiden
- kippenbouillontablet
- Sambal of hete pepers
- Zout
- Saffraan
- 5 eieren
- Klontje boter
Method
Step 1
De vulling:
Snij de kip in stukken. Doe een scheut olie in een pan en bak de kip op zacht vuur, snij de uien in grove stukken en doe deze bij de kip.
Kruid de kip royaal, wees niet te zuinig. Voeg net zo veel water toe, totdat de kip onder staat. Laat de kip goed gaar worden.
Haal de kip uit de pan, laat deze afkoelen, verwijder dan alle botten en het vel en snij het vlees fijn Schil de paprika met een dunschiller en snij ze in blokjes.
Haal het groen van de prei en snij alleen de steel in sliertjes. Doe deze groenten in de bouillon en laat de saus indikken. Je kan ook in de achtergebleven saus 5 eieren in doen, en dan roeren zodat de eieren soort ommelet worden, maar je moet blijven roeren (soort scrummbeld eggs) Je kan ook de eieren in een aparte koekepan doen met boter en dan de hele tijd roeren zodat het roerbak ei is geworden (srumbeld eggs) dna kan je de ei toevoegen bij hetkipmengsels.
Wie niet van ei houdt kan het weglaten (maar juist door die ei smaakt het lekker! Als de groenten gaar zijn, voeg je de fijn gesneden kip toe.
Doe de vulling na 5 minuten over in een vergiet om deze uit te laten lekken. Proef of er genoeg zout in zit, het moet een beetje zoutig smaken
Voor het deeg:
Meel en smida vermengen met het zout. Water toevoegen totdat je een samenhangend deeg hebt, niet te stevig en niet te soepel. Kneed het deeg goed door.
Laat het deeg in een plastic zak voor een poosje laten rusten. Je kunt het deeg ruim van te voren maken, er zit geen gist in dus het kan geen kwaad. Maak balletjes ten grootte van een mandarijn van het deeg, leg ze op een met olie besmeerde ondergrond en dek ze af met een plastic zak.
Maak van een deegballetje op je(met olie besmeerde) aanrecht of tafel een dun rondje. Vouw het deeg voor de helft naar het midden. Leg op het midden een paar eetlepels kipvulling. Vouw de andere kant van het deeg over de vulling heen. Leg weer wat eetlepels vulling op het deeg en vouw nu de rechterkant naar het midden. Vouw daarna de linkerkant over het deeg zodat je een vierkant hebt.
Maak het vierkantje iets platter, zonder dat de vulling uitloopt, en bak deze in de pizzapan om en om mooi goudbruin gaar. Je kunt ze ook in de oven bakken, in de oven worden ze iets krokanter. Bedek je ovenblad met bakpapier en maak ongeveer 6 vierkantjes en leg ze op het blad. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze mooi goudbruin
Eet Smakelijk!
posted by sihamkleuter on 05-10-2005
als je ze in een oven bakt, zou ik ze als ze klaar zijn wel even in een theedoek bewaren, dan worden ze iets zahter, anders blijven z ezo hard!
posted by miss_rif22 on 06-10-2005
dat ga ik zeker proberen!!
je kan het toch ook met gehakt doen!! toch?
posted by soulfa on 08-10-2005
Dit is echt heerlijk, heb ik eergisteren gemaakt.
posted by rbattiiaa on 10-10-2005
Ik heb vandaag dit recept gemaakt. Errgg lekker.
posted by etertje on 11-10-2005
Doe deze groenten in de bouillon en laat de saus indikken.
Bedoel je hiermee in het water waarin e kip is gekookt?? Hoop op een snel antwoord.
posted by sihamkleuter on 11-10-2005
ja dat klopt in de marka waar de kip in heeft gekookt
posted by etertje on 11-10-2005
Oke dank je wel.. Ik laat vanavond weten hoe het gegaan is. Zal wel goed komen aangezien mn moeder gaat helpen haha
posted by chefkokkin on 14-10-2005
ik hou niet van bouillon kun je dat ook weglaten?
posted by sihamkleuter on 15-10-2005
kan wel, maar dan krijge jee nhele dorge vulling. mAAR HET KAN WEL.
mAAR BOUILLON IS DUS GEWOON MARKA HE?
posted by sihamkleuter on 15-10-2005
IK BEDOEL DUS DROGE VULLING
posted by chefkokkin on 15-10-2005
sorry ik bedoel Kipknorrtablet daar hou ik niet van kan ik deze weg laten?
posted by sihamkleuter on 15-10-2005
tuurlijk, is voor extra smaak, maar 9 van de 10 keer is het niet nodig, al ser al genoeg smaak aan zit.
veel mensen houden niet van knorr!
posted by soumiariffia on 15-10-2005
HEEEERLIJK heb het nu al 3 keer gemaakt en geen 1 keer mislukt!!! VERUKKELIJK!!! en de rest van de familie vind het erg lekker..!!! Dit is dus wel een geslaagd recept
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
dit is ook mijn lievelingsgerecht
posted by Receptenchick on 17-10-2005
Dit ga ik zekers uitproberen !
Gr. Receptenchick
posted by chefkokkin on 19-10-2005
Het is echt heerlijk bedankt voor het recept!!!
posted by chefkokkin on 19-10-2005
maar die van mij heb ik niet rond gemaakt maar vierkant en mini.
posted by sihamkleuter on 20-10-2005
deze zijn ook niet rond. Dat lijkt zo door de foto
posted by shaamsia on 03-11-2005
na het bakken was het deeg erg droog,moet ik dr meer water in doen,of olie om het soepeler te maken?wat is kesbour en mahdnouz?
posted by MADAME CUISINE on 06-12-2005
Slm, Shaamsia,
Als het deeg erg droog is heb je het deeg te stevig gemaakt.
Dan moet je meer water toeveoegen bij het kneden, zo krijg je een soepeler deeg. Goed afdekken in een plastic zak en voor een tijdje laten rusten, dat helpt om het deeg zachter te maken.
Kesbour en mahdnouz zijn groen bladen, zoals peterselie. Je kan het kopen bij marokaanse groenteboeren en slagers.
posted by ouissal on 27-03-2006
moet er geen gist bij het deeg?
posted by MADAME CUISINE on 28-03-2006
Nee, je moet er zeker geen gist in doen!
posted by doukalia on 06-04-2006
ik maak dit ook veel, je kan ook met gehakt of als met vet(schehma)of alleen met groenten. lekker ik krijg meteen zin om te maken morgen doei dames
posted by esma on 12-09-2006
FF iets heel ander heeft iemand van jullie recept van kokos koekje met smida
posted by leyla on 14-10-2006
Kun je dit ook doen met fetakaas ( turkse kaas) in plaats van kip. Ga het zo maken met kip maar wil 2 soorten maken. de andere met fetakaas aangezien mijn man turks is.
beslemma Leyla
posted by leyla on 14-10-2006
het is bij mij mislukt 🙁 het is keihard en ik nog reclame bij me man hahaha dat ik lekkere lemasammen zou maken schaam me dood nu
posted by Houriya on 15-10-2006
Ik ben net aan de slag gegaan…alles staat klaar. De vulling ziet er goed uit, het deeg is soepel. Moet alleen nog vouwen. Ben benieuwd hoe het smaakt vanavond….
posted by Houriya on 18-10-2006
Smaakte dus onwijs goed…:) Alleen heb ik gemerkt dat je ze niet te dun moet maken en meer vulling moet gebruiken.
posted by soussia81 on 25-11-2007
hoi ik wil dit vandaag maken,maar kan het ook zonder smida,heb het namelijk niet thuis
posted by superkok on 17-12-2007
ik weet niet of het lukt hoor zonder smida moet maar uitproberen of winkelen
posted by fafi on 23-10-2008
hoi allemaal hebben julie ze wel eens met kaas en oregano gemaakt heerlijk als jullie geintereseerd zijn plaats ik dat recept voor jullie maar deze vullinig is ook heerlijk petje af meid
posted by sadiye on 14-12-2008
hmm wat lekker zeg
posted by 1982 on 27-12-2008
rerifa kateban ledida ri techofa te3erfa
posted by hinda588 on 04-01-2009
fafi inderdaad kaas en oregano is ook lekker in de ramdan maak ik ze met kaas maaar ook met tonijn is ook lekker als vulling. Dames succes met het uit proberen!!!!
posted by Dreamgirl on 03-09-2009
ik kan dus nooit goede deeg maken echt NOOIT. altijd mislukt het bij mij zo erg ik wil dit al zolang eten nu meer dan 3jaar geleden ben een keer opeen kraamfeest geweest wasdestijds ook zwanger en had er twee op iedereen dacht zo ok . maar goed iedereen zegt ook van ik maak het voor je 3jaar later nog niets. wil het zo graag man …….bij mij komt de deeg gewoon te hard of net flubber of het valt uitelkaar en als het deeg net goed eruit ziet en stop het in de oven of koekenpan dan wordt het steen of het kruimelt of het smaakt niet erg heh ben zo slecht in deeg….wat nu?
posted by meryama on 14-09-2009
Ik ga dit nu maken…ben benieuwdddd
ik laat weten hoe het is gegaan…
liefs
posted by meryama on 15-09-2009
dag dames,
ze waren echt lekker.. ik het me niet trikt volgens het recept gehouden..
bij de kip bijvoorbeeld heb ik alleen 2 paprika’s gedaan. (ik had geen prei)
en wat het deeg betreft, ik doe er ook een half zakje bakpoeder en een half zakje gist bij en ik heb 1 kilo meel gebruikt en 400 gram smida..
een tip voor de dames: als je wil dat je lemsemmen lekker zacht wordt en goed bakt, moet je nem vooral laten rusten..
dus als je nem kneed, dan laat je nem rusten een half uur ongeveer, en dan kneed je nem weer, en laat je nem weer rusten 20 minuten ongeveer en dan maak je bolletjes etc..
echt uitproberen … ze waren echt lekker
posted by tazagirly on 25-09-2009
echt keilekkker ons moeder maakt dat altijd heerlijk met een glaasje thee!!
posted by shomisha on 09-03-2010
ga het morgen proberen.Ik krijg erg trek van al die ervaringen en tips!hahaha
posted by tajin32 on 02-03-2011
salaam,
ik heb dit twee weken geleden gemaakt, alleen dan zonder ei (volgende keer probeer ik dat wel), ik heb alleen geen kipkruiden gebruikt maar paprikapoeder, het was echt heerlijk, ik heb zo genoten….alleen die lemsemmen van mij worden nooit zo dun dat vind ik wel jammer, blijven oefenen of heb je nog tips voor mij?verder was t heerlijkk bedankt voor het recept
posted by shma1 on 02-08-2011
dit is een recept wat ik gewoon nooit onder de knie zal krijgen snik